Vergi mükelleflerini vergi ihtilaflarının çözümünde en iyi kim temsil edebilir? 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

Vergi mükelleflerini vergi ihtilaflarının çözümünde en iyi kim temsil edebilir? 2021

 

                          

Avukatların okudukları hukuk fakültelerinde vergi hukukunu çok az görmeleri ve vergi uygulamalarını bilmemeleri nedeniyle, mükellefin vergi ihtilaflarının çözümünde devre dışı kalmaktadırlar.

Öyle ki, vergi ceza davalarında bile, mükellef konunun uzmanı avukat bulmakta güçlük çekmektedir.

Emekli danıştay mensupları, emekli vergi ve idare hakimleri, emekli maliyeciler, emekli sosyal güvenlik kurumu memurları, emekli gümrükçülerin vergi mükellefine danışmanlık yapmaktadırlar.

Yine mükellefin, Vergi beyannamelerini imzalayan serbest muhasebeci mali müşaviri, mükellefin mali durumu ile ilgili en yakın vergi hukukçusu danışmanıdır.

Ancak son zamanlarda mükellefle birlikte, verdikleri beyanlardan ve düzenledikleri raporlardan sorumlu tutulan smmm ve ymm lerin vergi müfettişleri tarafından baskı altına alındığını görmekteyiz.  

Vergi mükellefinin beyanlarını veren ve tam tastik yapan meslek mensubunun müşterisini savunması yerine, hiç hizmet vermemiş ve sorumluluğu olmayan bir meslek mensubunun vergi mükellefini savunması daha etkin olacaktır.

Bu durumda ne yapmak gerekir. En iyi çözüm yolu yine mükellefin en yakın temsilcileri olan, vergi hukuku danışmanları, serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler, bağımsız denetçiler, sosyal güvenlik müşavirleri, gümrük müşavirlerinin vergi mükellefi savunucuları eğitiminden sonra vergi mükellefini temsil etmeleri ve savunmalarıdır. 

Vergi mükelleflerini vergi ihtilaflarının çözümünde en iyi vergi mükellefi savunucuları temsil edebilir.

 

İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI: MANSUR ACAR