Sera Kurmak İsteyenlere Devlet Desteği 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

Sera Kurmak İsteyenlere Devlet Desteği 2021

Sera kurmak isteyenlere devlet tarafından sağlanan destek paketleri bulunmakta. Bu destek paketlerin bazıları hibe destekler ile olurken bazı destekler uygun koşullarda kredi ile sağlanıyor. Sera kurmak isteyenlerin 2020 yılında alabilecekleri bu hibe desteklere dair tüm detaylar ve bu desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşların hangi kurumlara nasıl başvuru yapacaklarına ilişkin tüm detayları haberimizden ulaşabilirsiniz.

Devlet eli ile pek çok alanda faaliyet göstermek isteyenlere özel devlet destekleri hazırlanır. Sera kurma alanında da özellikle genç çiftçileri teşvik etmek isteyen Devletimiz çeşitli politikalar uygulamaya devam ediyor. Sera kuracak çiftçilere çeşitli kredi ve hibeler ile destek sağlanıyor. Özellikle Ziraat Bankası genç çiftçilere pek çok farklı kredi ve hibe fırsatı sunmaktadır. 

Sera Kurma Destekleri Hakkında

Devletimiz kırsal kalkınmayı destekleme amacıyla hibe programları oluşturulması yönelik Bakanlar kurulu kararı yayımladı. Devlet eli ile alınan bu kararla tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje tutarı üst limitinin %50’sine hibe şeklinde destek verilecektir.

Çıkarılan karar ile Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve bu yatırımlara ait yeni teknolojiler içeren makine ve ekipman alımları, yenilebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, bitkisel ve hayvansal gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar desteklenecektir.



Proje bütçesi KDV hariç hazırlanacak olup 81 ilde ayrı ayrı geçerlilik kapsamına alınacak proje konuları çıkarılacak tebliğ ile belirlenecektir. Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak bütçe kanunu ile tahsis edilen ödeneklerden karşılanacak ve Ziraat bankası aracılığıyla ödenecektir.


Sera Kurma Destek Hibeleri Ne Kadardır?

Genç çiftçilere özel olarak verilecek olan 300 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi kapsamında desteklenen projelerden olan kontrollü sera yani diğer bir adı ile örtü altı yetiştiriciliği projesi ile en az 1.000 metre karelik alanda ve basınçlı sulama sistem içerikli kontrolü örtü altı tesisinde sebze veya muz yetiştiriciliği projeleri devlet desteği verilecektir.

Köye dönüş projesi kapsamında Genç çiftçilere verilecek olan proje karşılığında hibe ve faizsiz kredi başvuruları bu yılında başlayacak ve bu konuda gerekli sitelerde haber yayınlanacaktır. 


Serada Yetiştirilebilecek Ürünler

Seralar özellikle sebze yetiştirmek için kullanılan kapalı alanlar olarak bilinirler. Bu uygulamanın verimi artırdığı düşünülmektedir. Seralarda yaygın olarak yetiştirilen tarımsal ürün domatestir. Ancak iklim koşulları göz önünde bulundurularak farklı ürünlerin yetiştirilmesi de mümkündür. Karşımıza çıkan diğer sebzeler marul, biber ve salatalık olmaktadır. 

Seracılık faaliyetlerinde iklime göre çilek yetiştirildiği de çok sık olarak görülmektedir. Süs bitkilerine de rastlamak mümkündür. Isı, nem ve yeterli olan oksijen üçlüsü sağlandığında elde edilen verimin tarlalara göre daha fazla olduğu ifade edilmektedir. Domates hassas bir sebze olduğu için olgunlaşma dönemlerinde bazı bölgelerde kırağıların üzerlerine yağması sonucu yanabiliyor. Seracılık oluşabilecek her türlü hasarı minimum seviyeye indirmektedir. 



Ziraat Bankası Sera Kredisi

Ziraat Bankası genç çiftçileri destekleme kapsamında devlet eli ile başlatılan bu kampanyaya yardımcı oluyor. Kredi Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından sağlanmaktadır. Kredi üst limiti 25 milyon Türk lirasıdır. Yatırım döneminde yüzde 50 işletme döneminde ise yüzde 50 oranında faiz indirimi yapılacaktır. Verilecek olan düşük faizli krediler için başvurular Ziraat Bankası şubelerine yapılmaktadır.

Ayrıca 3 dekardan fazla küçük olmamak üzere olan alanlarda destekleme alınabilmesi için yüzde 50 oranlarında hibe sağlanacağı duyurulmuştur. Yıl içerisinde örtü altı tarım yapacak olan işletmelere sağlanan destek ise dekar başına 150 TL olmaktadır. Sera kurulum ve modernizasyon başlığı altında 2020 yılında desteklerin verilip verilmeyeceği merak edilmektedir. Ziraat Bankası sera kurmak isteyenlere özel bu kredileri hayata geçirmiştir. Anında başvurmak bilgi sahibi olmak evraklarınızı öğrenmek ve sahip olmak için sizler de Ziraat Bankası şubeleri üzerinden sera kredisine ilişkin tüm detayları ve bu alanda sağlanan kredi özellikleri tüm detayları ile öğrenebilirsiniz. 

 

Kaynak: Sgkbulteni.com

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39