KOSGEB Tarafından Hiçbir Masrafınız Olmadan Alabileceğiniz En Kolay Desteklerden Birisi..! Hemen Başvurun..!

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Tarafından Hiçbir Masrafınız Olmadan Alabileceğiniz En Kolay Desteklerden Birisi..! Hemen Başvurun..!

Küçükbaş hayvancılık için faizsiz kredi veren kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlardan bazıları KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Diğer Kalkınma Ajansları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Bankaları (Ziraat Bankası,

Küçükbaş hayvancılık için faizsiz kredi veren kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlardan bazıları KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Diğer Kalkınma Ajansları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Bankaları (Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank) ve özel bankalardır.

 

KOSGEB’te Küçükbaş Hayvan Kredisi Var Mı?

Kosgeb tarafından faizsiz kredi canlı hayvanlarda bulunmamaktadır. Kosgeb hayvancılığın farklı kolları olan kısımlarına makine teçhizat ve barınak için kredi vermektedir. Bu kredinin de 50 bin TL’si hibe 100 bin TL’si faizsiz kredidir.

 

TKDK’nın amacı kırsal kesimde yaşayıp hayvancılıkla uğraşmak isteyen tüm işletmelere destek sağlamaktır. Hayvancılık alanında et ve süt üretimi için %50-70 hibe desteği vermektedir.

Bankalarda ise devlet bankaları tüm çitçi ve üreticilere birçok destekli kredi vermektedir. En çok kredi veren devlet bankası ise Ziraat Bankasıdır.

- Ziraat Bankası Küçükbaş Besicilik Kredisi ; 100 baş ve daha fazla küçükbaş hayvan ile besi işletmesi kurmak veya kapasitesini 100 başın üzerine çıkarmak isteyenlere
-Küçükbaş Süt Hayvancılığı Kredisi; koyun yetiştiriciliğinde en az 50 baş Saanen, Kilis, Damascus, Ankara ve Kıl Keçisi yetiştiriciliğinde en az 25 baş kapasite ile üretim yapan veya en az bu kapasite ile işletme kurmak isteyenlere verilir.

Tarım ve Orman Bakanlığından Hibe

Et ve sür üretimi ile uğraşan çiftçiye Tarım ve Orman Bakanlığında  çok fazla hibe kredisi mevcut bulunmaktadır. Bunlar ;

-Onaylı Süt Çiftliği Desteği

 -Expand Arıcılık

-Expand Aşı Desteği

-Aşı Desteği

 -Besilik Erkek Sığır Desteği

 -Expand Buzağı Desteği

 -Buzağı Desteği

-Çiğ Sütün Değerlendirilmesi

 -GAP-DAP-KOP-DOKAP Hibe Desteği

 -Expand Hayvan Başı Ödeme Desteği

 -Hayvan Başı Ödeme hibeleri

 -Hayvan Hastalığı Tazminatı Desteği

 -Anaç Koyun – Keçi Desteği

 -Expand İpek Böceği desteklemesi

 -Programlı Aşı Uygulamaları

 -Expand Su Ürünleri

 -Su Ürünleri hibesi

 -Sürü Yöneticisi (çoban) istihdam Desteği

 -Süt Primi ödemesi

- Tiftik Üretim destekleme

-Yem Bitkileri dir.

Bakanlığın başlatmayı düşündüğü projeye göre küçük aile işletmelerine 5 gebe düve hibe edilmesi düşünülüyor. Aynı kapsamda küçükbaş hayvan yetiştirenlere de 3 koyun hibe edilnesi düşünülüyor.

Ziraat Bankası Tarım Kredi Küçükbaş Hayvan Kredisi Nasıl Alınır?