KOSGEB Bilgisayar Desteği Şartları 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Bilgisayar Desteği Şartları 2021

KOSGEB Bilgisayar Desteği ŞartlarıKOSGEB Bilgisayar Desteği ŞartlarıKOSGEB Bilgisayar Desteği Şartları

KOSGEB kurumu bilgisayar destekleri için öngörülen koşullar arasından ilki, sisteme kayıt yaptırmaktır. Desteğin amacı küçük ve orta büyüklükte işletmelerin yüksek teknolojiye adapte olmasını sağlamaktır. Bu destek kapsamında KOBİ’lere ve girişimcilere hibe verilmektedir. Hibe desteğinin yanı sıra KOSGEB kurumu aracılığıyla anlaşmalı bankalardan faizsiz kredi de alınabilmektedir. KOSGEB bilgisayar desteği, yalnızca bilgisayar ve teknik donanım için sağlanan bir destektir. Eğer sıfırdan bir işletme kuruyorsanız KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanarak işletmenizin diğer masraflarını da karşılayabilirsiniz.

KOSGEB Bilgisayar ve Yazılım Destekleri

KOSGEB kurumu bilgisayar destekleri üç temel kategoriye ayrılmıştır. Bu kapsamdaki bütün hibe ve destekler bu üç kategoride faaliyet gösteren kişilere sunulmaktadır. KOSGEB bilgisayar ve yazılım destek türleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • E-ticaret sitesi için destek verilebilmektedir. Bu desteğin temel amacı KOBİ’lerin teknolojiye ayak uydurarak, yeni çağda kendine yer edinebilmesidir. İnternet hizmetlerinin gelişmesiyle birlikte artık alışverişler dahi sanal ortama taşınmıştır. Bu desteğin verilmesinin temel sebebi esnafların da internet pazarına giriş yapabilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda verilen krediler, tanıtım giderlerinden ve e-ticaret sitesi giderlerinden oluşmaktadır.
  • KOSGEB kurumu tarafından bilgisayar ve yazılım destekleri kapsamında sunulan bir diğer destek seçeneği “NACE kodlar” dır. Bu kodlar çerçevesinde verilen desteklerden yararlanmak isteyen esnafların; yazılım programlama, programcılık, bilgisayar danışmanlık, bilgisayar tesisleri yönetimi, bilgi teknolojisi, veri işleme veya barındırma gibi işlerden birini yapıyor olması gerekmektedir.
  • KOSGEB bilgisayar yazılım desteği ise KOSGEB bilgisayar desteği alabileceğiniz destek seçeneğidir. Bu kredi kapsamında esnaflara yazılım desteği yanında bilgisayar desteği de sağlanmaktadır.

KOSGEB Bilgisayar Desteği Şartları

KOSGEB bilgisayar desteği için başvuru koşulları genel KOSGEB desteklerinden faydalanırken istenen koşullarla hemen hemen aynıdır. Bununla birlikte KOSGEB bilgisayar desteğine özel olarak belirlenmiş birkaç ek şart daha bulunmaktadır. Bu durum göz önünde bulundurularak KOSGEB bilgisayar desteği şartları şu şekilde sıralandırılabilmektedir:

  • KOSGEB kurumu desteklerini yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sağlamaktadır. Bu sebeple ilk koşul T.C. vatandaşı olmaktadır.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
  • KOSGEB sistemine kayıt yaptırmış olmak gerekmektedir. Kaydınızı KOSGEB kurumu internet sitesinden, e-Devlet sisteminden veya KOSGEB kurumu il müdürlüklerinden yaptırabilirsiniz.
  • KOSGEB tarafından destek vermek için belirlenen sektörler bulunmaktadır. Bu sektörlerde faaliyet göstermeyen kişilere destek sağlanmamaktadır. Yani destek için bir diğer koşul belirlenen sektörlerden birinde faaliyet gösteriyor olmaktır.
  • Vergi levhası sahibi olmak gerekmektedir.
  • KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen kişinin adli sicilinde büyük bir suç bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca faaliyet göstereceği sektöre yönelik bir suç olması halinde de destek verilmemektedir.
  • Destek almak isteyen kişinin, KOSGEB desteği almaya engel bir yasaklılık durumu bulunmaması gerekmektedir.
  • KOSGEB bilgisayar ve yazılım destekleri yukarıda listelenen üç farklı kategori kapsamında verilmektedir. Yani bu üç kategoriden birine giren girişimcilik fikirleri için destek verilmektedir.
  • KOSGEB desteği alabilmek için girişimcilik fikrinizin KOSGEB tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde destek alınamamaktadır.
  • KOSGEB Bilgisayar Desteği Başvurusu

    KOSGEB bilgisayar ve yazılım destekleri başvuruları, KOSGEB kurumundan yapılmaktadır. Başvuru için ilk yapmanız gereken KOSGEB sistemine kayıt olmanızdır. Sisteme kayıt olan kişilere KOBİ beyannamesi verilmektedir. KOBİ beyannamesi, e-Devlet sistemi üzerinden doldurulmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer sisteme giriş yapmak için gerekli e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa, elektronik imzanız ile veya bankaların internet bankacılıkları ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarını denemek yerine e-Devlet şifresi edinmek istiyorsanız yapmanız gereken en yakın PTT şubesine gitmektedir. PTT şubeleri üzerinden e-Devlet şifresi edinerek, şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. KOBİ beyannamesi, destek almak için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığınızın incelenmesi aşamasında kullanılacaktır. Beyannamenizi doldurduktan sonra KOSGEB il müdürlüklerine giderek destek başvurusunda bulunabilirsiniz. 

  • KOSGEB Bilgisayar Desteği İçin Gereken Evraklar

    KOSGEB bilgisayar desteği alırken istenen evraklar destek talebiniz olumlu sonuçlandıktan sonra destek sağlanabilmesi için talep edilmektedir. Bu kapsamda ihtiyaç duyacağınız evraklar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Bilgisayar ve yazılım ihtiyaçlarınız kapsamında harcadığınız miktara ilişkin faturalar
  • Girişimcilik fikrinizin KOSGEB tarafından onaylandığına dair belge
  • Girişimcilik fikrinizin özeti
  • KOSGEB Bilgisayar Desteği Hibe ve Kredi Seçenekleri

    KOSGEB hibe ve kredi seçenekleri, her sene değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte son yıllarda sunulan hibe limiti 50 bin TL’dir. 50 bin TL, hibe için belirlenen üst sınırdır. KOSGEB, desteklerini harcamalarınız doğrultusunda sağlamaktadır. Yani 10 bin TL masraf yapan bir işletmeye 50 bin TL vermemektedir. Esnafların işletmelerine bilgisayar almaları için sağlanan hibe desteği ise genellikle 18 bin TL civarındadır. KOSGEB kurumu aracılığıyla alınan krediler ise faizsiz olarak sunulmaktadır ve 100 bin TL azami limite sahiptir.

KOSGEB Bilgisayar Desteği Şartları

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39