Kosgeb 1. Ve 2. Performans Dönemi

Ana Sayfa > Kosgeb

Kosgeb 1. Ve 2. Performans Dönemi

                         

KOSGEB Performans Desteği Nedir? Bu destekten faydalanmak için ne yapılmalı. 1. Performans ve 2. Performans dönemleri ne anlama  gelmektedir. Verilecek olan 2020 yılı girişimci desteklerinde değişen kurullar nelerdir?

Kosgeb 2021 Girişimci Desteklerini açıkladı. Yapılan açıklamada en çok dikkati çeken ise KOSGEB Performans Desteği Nedir? Bu destekten faydalanmak için ne yapılmalı. 1. Performans ve 2. Performans dönemleri ne anlama  gelmektedir. Verilecek olan 2021 yılı girişimci desteklerinde değişen kurullar nelerdir? Kosgeb 2020 girişimcilik destekleri hakkında yapılan tüm değişiklikler ve verilen hibe miktarları hakkında merak ettiklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2021 senesinde da girişimci adaylarına destekler artarak devam etmekte. Yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere eğitim ve finansal destek vermeye kaldığı yardan devam ediyor. Siz de kendi işinizi kurmak için gereken sermaye desteğini buradan alabilir ve kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Verilen desteklerde dikkati çeken bir ayrıntı daha yapılan açıklamada da gözüktüğü üzere yeni bir destek uygulamasına başlanmakta. Kosgeb Performans desteği adında 2 farklı destek verilmeye başlanıyor.  
 

Kosgeb 2021 Girişimcilik Destekler

Girişimcilerin en büyük destekçisi olan Kosgeb girişimci adayları için yapacağı 2021 yılı destekler hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama da ise verilecek olan destekleri 2 farklı seviyede ve miktarda gerçekleştirileceği anlaşılmaktadır. Yeni bir iş kurma fikrine sahip olan girişimcilere desteklenen sektörler de düşük–orta ve  yüksek seviyede değerlendirilecek. Verilecek olan girişimci destekleri az önce de belirttiğimiz gibi 2 en temel başlık altında değerlendirilecek. Bu değerlendirmenin en temel başlıklarını belirtmek gerekirse;

Geleneksel Girişimci Desteği İleri Girişimci Desteği 

Verilecek olan destekler bu en temel başlıklar altında değerlendirilip birbirinden farklı hibe ve kredi destekleri ile desteklenecektir. Siz de Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında belirtilen iş modellerinden birisini yapabilir ve verilen bu desteklerden yararlanabilirsiniz.

Geleneksel Girişimci Performans Destekleri

Geleneksel girişimci desteği programından faydalanmak isteyenlerin belirlenen bir takım koşulları taşıması gerekiyor. Bu koşullar;

Girişimcilik eğitimini tamamlayan girişimcilerin açtıkları iş yerleri bu imkandan faydalanmak için müracaatta bulunabilir. Girişimcilerin ortak olması durumunda işbirliğinin en az %50 oranında olması gerekir. Başvuruda bulunacak olan firmanın müracaat tarihi itibari ile son 1 yıl içerisinde kurulmuş olması gerekir. Kosgeb veri tabanına kayıt olduktan sonra bu imkandan faydalanmak adına müracaatta bulunabilirsiniz. İşletmeler Geleneksel Girişimci ya da İleri Girişimcilik desteklerinden yalnızca birisine müracaatta bulunabilir. Başvurusu kabul gören işletme sahibi ile 2 senelik bir protokol imzalanır.

Yukarıda belirtilen koşulları taşıyanlar alışılmış ya da ileri girişimci desteklerine müracaatta bulunabilirler. Başvurular oluşturulan komisyon tarafından incelenecek olup kabul ya da ret atma hakkına sahiptir.

Geleneksel Girişimci Desteği almaya hak kazanan işletme sahiplerine gerçek kişi statüsünde açtıkları iş yerleri için kuruluş desteği adı altında 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde açtıkları iş yerleri için de 10.000 TL kuruluş desteği veriliyor. Verilen bu destek hibe olarak veriliyor olup; geri ödemesi bulunmamaktadır. Verilen bu desteklere ek olarak performans desteği olarak da aşağıda açıklaması bulunan şartlar dahilinde 40.000 TL'ye kadar ikinci bir destek veriliyor. Bu desteklerden faydalanmak için müracaat sahibinin engelli, şehit yakını, genç, bayan ya da gazi olması durumunda ise ek olarak 10. 000 TL ilave destek veriliyor. Yukarıda belirttiğimiz desteklerden faydalanmak isteyenlerin ise belirlenen oranlardaki performanslarına bakılacaktır. 


Kosgeb Makine Teçhizat Destekleri 2021

Yukarıda belirttiğimiz gibi girişimcilere verilen destekler bu sene 2 değişik alanda veriliyor. İşletme kuruluş desteği ve performans desteğiyle beraber toplamda 50.000 TL hibe desteği alabilirsiniz. Bunun ile beraber  makine, teçhizat giderleri ile beraber yazılım lisans bedeli adı altında 100.000 TL. Orta üstün teknoloji düzeyinde faaliyette bulunan iş yerlerine 200.000 TL. yüksek teknoloji düzeyinde faaliyette bulunan iş yerlerine ise 300.000 TL destek temin edilmektedir. Ayrıca danışmanlık, mentörlük ya da işletme koçluğu alanında destek alanlara geri ödemesiz olarak 10.000 TL destek veriliyor.  Verilen bu desteklerle beraber siz de işletmeniz için gereken makine, teçhizat ya da yazılım alımlarını gerçekleştirebilirsiniz. İşini büyütmek isteyenler yukarda belirtilen oranlarda verilen desteklerden faydalanmak adına müracaatta bulunabilirler.

 

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39