7256 Bağkur yapılandırma ödemeleri nereye yapılır ?

Ana Sayfa > Kosgeb

7256 Bağkur yapılandırma ödemeleri nereye yapılır ?

7256 Bağkur Yapılandırma ve İhya Ödemesi Nereye, Nasıl Yapılır ?

7256 Bağkur Yapılandırma ve İhya Ödemesi Nereye, Nasıl Yapılır ?

 

7256 Bağkur yapılandırma ödemeleri nereye yapılır ?

 

7256 Sayılı yasa kapsamında yapılandırılan borçların ödemesini;

  • Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı tüm banka ve ya PTT şubelerinden,
  • ATM’lerden,
  • Mobil ya da internet bankacılık kanallarından,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile ödeme sisteminden ödeyebilirsiniz.

7256 Bağkur yapılandırma ödemesi ve ihya ödemesi nasıl yapılır ?

Ödemeler T.C. numarası ile yapılır. Ödeme yapmak için bağkur numarası gerekmiyor. Tabi ödemeyi yapabilmek için başvuru yetmiyor. Başvurunuzun Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanması ve ödeme planını almış olmanız gerekiyor. Ödeme işlemleri;

  • Yasa gereği yapılandırılan 2020/08 dönemi ve öncesi borçları için SGK Ödeme-Bağ-Kur Geçmiş Dönem-7256 Bağkur Yapılandırma menüsünden, ( Eğer taksitle ödeme seçeneği seçtiyseniz toplam borç çıkar. Toplam borcu seçin ödemek istediğiniz taksit tutarını yazın ve ödeyin ).
  • Yine yasa gereği dondurulan hizmet sürelerinin ihya ödemesi için ise sırasıyla SGK Ödeme- Bağkur Geçmiş Dönem-7256 Bağkur İhya ödemesi menüsünden ödeme yapabilirsiniz.

Kredi kartı ile 7256 Bağkur yapılandırma ödemesi nasıl yapılır ?

Bu yasa gereği yeniden yapılandırılan borçlar ile ihya borçlarınızı dilerseniz Sosyal Güvenlik Kurumu kredi kartı ile ödeme sisteminden kolayca ödeyebilirsiniz. 7256 Kredi kartı ile bağkur yapılandırma ödemesi için;

  • Buradan SGK kredi kartı ile ödeme sistemine T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş sağlayın ⇒ SGK kart ile prim ödeme.
  • Şunu hatırlatmak isterim. Borç kiminse onun e-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. Aksi halde ödeme yapılamaz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra sırasıyla 4B SİGORTALI TAHSİLATLARI-BAĞKUR GEÇMİŞ DÖNEM-SORGULA işlemlerini takip edin. Geçmiş dönem borcu içerisinde 7256 Bağkur Yapılandırma menüsünden taksitlendirdiğiniz ya da peşin ödeme seçeneği seçtiğiniz 2020/08 dönemi öncesi borçlarınızı, 7256 İhya yapılandırma menüsünden de ihya ettiğiniz yani canlandırdığınız borçlarınızı ödeyebilirsiniz.