2021 KOSGEB Çiğ Köfteci Desteği Nasıl Alınır?

Ana Sayfa > Kosgeb

2021 KOSGEB Çiğ Köfteci Desteği Nasıl Alınır?

cig kofte acmak icin kosgeb destegicig kofte acmak icin kosgeb destegi

KOSGEB destekli çiğ köfteci açmak isteyen kişiler, hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB ‘ten finansal destek alabilmektedirler. Özellikle yemek sektörü için oldukça geniş kredi imkânı sunan KOSGEB, çiğ köfteci dükkanı açmak isteyen kişileri de bu finansal destekten faydalandırmaktadır. Ülkemizde her ilde onlarca bayilik veren çiğ köfteci firması bulunmaktadır. Yeni iş kurmak isteyen kişileri desteklemek amacıyla verilen bu krediler sayesinde kendi bayiliğini alabilen kişiler, KOSGEB ‘ten aldıkları destekle çiğ köfteci dükkanlarını açarken rahatlıkla finanse edebilirler.

KOSGEB Destekli Çiğ Köfteci

KOSGEB destekli çiğ köfte dükkânı açmak isteyen kişilerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları oldukça yüksek bir orandadır. Çünkü KOSGEB ister çiğ köfteci olsun ister yemek ile ilgili herhangi bir sektör olsun bu iş kolunda çalışmak isteyen ve kendi işletmesini kurmak isteyenlere daha fazla kredi desteği sağlar. Kendi bünyesinde içinde 14 farklı programa sahip olan ve bu program dahilinde kredilerini kullandıran KOSGEB, gıda alanında çalışmak isteyen girişimcilere hibe ve faizsiz kredileri NACE kodlarıyla vermektedir. Bu koda yönelik yapılacak olan başvurularda gerekli şartları sağlayan kişiler, KOSGEB ‘ten çiğ köfteci dükkânı açmak için destek alabilirler.

KOSGEB Destekli Çiğ Köfteci Açmak İçin Hangi Kategoriye Başvuru Yapılır?

KOSGEB destekli çiğ köfteci açmak isteyen kişiler öncelikli olarak bayilik mi alacak yoksa imalatını kendileri mi yapacak buna karar vermelidirler. Eğer çiğ köfteci açarken bayilik almak yerine kendi imalatını girişimci kendisi yapmak istiyorsa NACE kodları içinde yer alan C kodu ile Gıda Ürünlerinin İmalatı kategorisine başvuruda bulunmalıdırlar. Bunun yanı sıra eğer başvuruda bulunacak olan kişilerin son 1 yıl içerisinde çiğ köfte üreten bir işletmesi mevcut ise yine aynı kod ile başvurabilmesi mümkündür. İlk defa girişimcilik hayatına çiğ köfteci açarak başlamak isteyen kişilerin kullanabilecekleri kodlar ise şunlardır;

  • C-10; Gıda Ürünlerinin İmalatı,
  • C-10.8; Diğer Gıda Ürünlerinin İmalatı,

Yukarıda verilen kodlar dizini ilk defa çiğ köfteci açmak isteyen kişilerin ve üretim yapacak olan kişilerin kullandığı kodlar olup, destek programları içindeyken kişilere danışmanları tarafından kodlar hakkında daha detaylı bilgiler sağlanacaktır.  Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yukarıda verilen kodların çiğ köfteci açmak ve çiğ köfte imalatı yapmak isteyen kişiler için kullanılması gereken kodlar olduğudur. Bayilik almak isteyen kişiler yukarıda verilen kodlardan farklı kodlarla destek programlarına başvurmaktadırlar.

Çiğ Köfte Bayiliği Açacak Olan Kişilerin Başvurması Gereken KOSGEB Destek Programı Kodları

Çiğ köfte bayiliği açacak olan kişilerin kullanmaları gereken kodlar, aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu tabloya bakarak açılacak olan işletmeye uygun kod seçilmelidir. Bayilik almak ve perakende satış yapmak isteyen kişilerin kullanması gereken kodlar şunlardır;

46.9 Belli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret
47 Perakende ticaret(Motor ‘lu kara taşıtları ve motorsiklet hariç)
47.1 Belli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret
47.11 Belli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticarer

Yukarıda verilen kodlar, bayilik alarak satış yapmak isteyen kişilerin G başlıklı toptan ve perakende ticaret isimli NACE kodu listesinde yer alan kodlardır. Yukarıda görüldüğü üzere eğer bir firma perakende satış yerine toptan satış yapacaksa 46.9 NACE kodunu kullanması gerekmektedir. Verilen bu kodlar çiğ köfte bayiliği almak isteyen ya da başka bir firmanın franchising hakkını kullanmak isteyen kişilerin başvuru yaparken kullanması gereken kodlardır. Bu kodlar kullanılırken yine dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise işletmede tek bir ürün satılıyorsa belli bir mala tahsis edilmiş olduğudur. Eğer birden fazla ürün satılıyor ise ana ürün kategorisine girmektedir. Bu yüzden çiğ köfte bayiliği almak isteyen kişilerin kullanabilecekleri diğer kodlara nazaran en uygun kod 47.1 NACE kodudur.

Çiğ Köfteci Açarken Nasıl KOSGEB Desteği Alınır?

Çiğ köfteci açarken KOSGEB desteği almak isteyen kişilerin geçmesi gereken iki aşama bulunmaktadır. Bu aşamalardan ilki, kişilerin işletmelerini açmadan önce KOSGEB girişimcilik destek programlarına başvurmaktır. Her sene düzenli olarak açılan bu destek programları sayesinde alınacak olan sertifikalar, kişilerin KOSGEB kredisine başvurmalarını mümkün kılan en önemli etmendir. KOSGEB kredisinden faydalanmak isteyen işletme sahiplerinin yapması gereken diğer aşama ise e-kobi kayıtlarını yaptırmalarıdır. Bu aşamaların hangi sıra ile yapıldığının ise herhangi bir önemi yoktur. Ancak her halükârda işletme açıldıktan sonra KOBİ kaydı yaptırmak şarttır. KOSGEB destek programlarına katılarak 4 günlük kurs sonrasında sertifika almaya hak kazanan kişiler, aldıkları sertifika ile KOSGEB çiğ köfte iş planı hazırlayacak ve hazırladıkları bu proje ile başvuruda bulunarak iş yeri açılışlarını yapacaklardır. Sonrasında yaptıkları harcamaları faturalandıran kişiler, KOSGEB ‘ten destek almaya hak kazanacaklardır.

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39