1000 TL Sosyal Yardım 2021'de Herkese 2. Defa Mı Ödenecek?

Ana Sayfa > Kosgeb

1000 TL Sosyal Yardım 2021'de Herkese 2. Defa Mı Ödenecek?

                     

1000 TL sosyal yardım parasının 2021 yılında tüm vatandaşlar için ödeneceği iddiaları basında yer aldı. Peki 1000 TL yardım paraları herkese ödenecek mi? 1. 2. ve 3. faz ödemeleri alanlara bir kez daha 1000 TL ödeme yapılacak mı? 2021 yılı sosyal yardım ödemeleri sigortasız olan herkese ödenecek mi? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde ele aldık.

1000 TL sosyal yardım ödemeleri 2021 yılı öncesinde yeniden gündeme geldi. Pandemi sürecinde vatandaşların dertlerine merhem olması amacıyla sağlanan ödemelere ilişkin yapılan ortaya atılan iddialarda, 1000 TL sosyal yardım ödemelerinin 2021 yılında herkese yeniden ödeneceği öne sürüldü. Sosyal medya ve bazı basın organlarında yer alan bu iddialara dair son gelişmeleri paylaşıyoruz. 

 


1000 TL SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ HERKESE YENİDEN ÖDENECEK Mİ? 2021

Hatılanacağı üzere 1000 TL yardım parası koronavirüs salgınının Türkiye gelmesinin ardından sağlanmaya başlandı. İlk ödemeler 1. faz ve 2. faz olarak ödendi. Aile Bakanlığı'nın her ilçede yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılan ilk iki faz ödemelerinde başvuru alınmadı. Sosyal yardım alan düzenli geliri olmayan sistemde kayıtlı olan ailelere yapılan ödemelerin ardından salgının etkileri arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ödemeler tüm herkes için başvuruya açıldı. e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların ardından ihtiyacı olduğu tespit edilen her aileye 1000 TL ödeme yapıldı. 


ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK ÇOK NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLADI

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu konuşmasında 1000 sosyal yardım ödemelerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler vermişti. Geçmiş dönem yapılan açıklamalarda Bakan Selçuk ödemelerin sadece bir defa ödeneceğini, bir defa 1000 TL sosyal yardım ödemesini alanların ikinci kez bu ödemeyi alamayacaklarını ifade etmişti. Bakan Selçuk'un bu açıklamaları kapsamında 1000 TL sosyal yardım ödemeleri sadece bir defa ödenecek. 2021 yılında da başvurular sadece daha önceden alamayanlar için devam edecek. 


1000 TL SOSYAL YARDIM HİÇ ALMAYANLAR İÇİN ONAY ŞARTLARI

1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri bilindiği üzere özel şartların sağlanması durumunda ailelere ödeniyor. Aile Bakanlığı, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları tarafından incelenen başvurularda ilk olarak aile gelir düzeyine bakıyor. Aile, hane gelir düzeyi yüksek olan kişilerin başvuruları kabul edilmiyor. Sgkbulteni.com, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarının başvurularda incelediği diğer koşullar ise şunlar. Kişinin kamu kurumlarında memur yada işçi olmaması, 1..2. ve 3. faz ödemelerle 1000 TL almaması, işsizlik maaşı, nakdi ücret desteği yada kısa çalışma ödeneği almaması. İlan edilen şartları sağlayanlar 1000 TL sosyal yardım parası alabilecekler.

 

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39