1000 Lira Sosyal Yardım 2021 Paketi! Engelli, Evde Bakım Maaşı Alanlar, Dul ve Yetimler, EYT'liler Alabilir Mi?

Ana Sayfa > Kosgeb

1000 Lira Sosyal Yardım 2021 Paketi! Engelli, Evde Bakım Maaşı Alanlar, Dul ve Yetimler, EYT'liler Alabilir Mi?

Aile Bakanlığı 1000 lira sosyal yardım parası 2021 yılında da devam edecek desteklerden bir tanesi. Peki destek kapsamı genişletildi mi? 2021 yılında kimler 1000 TL ödeme alabilecek? Engelli, Evde Bakım Maaşı Alanlar, Dul ve Yetimler, EYT'liler 1000 TL yardım parası alabilir mi? Sosyal yardım ödemelerine ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2021 yılı devlet destekleri listesinde yer alan ödemelerden bir tanesi de 1000 TL sosyal yardım parası. Geçtiğimi yılın flaş desteklerinden olan ve milyonlarca vatandaşın faydalandığı bu ödemeler 2021 yılında da devam edecek. Merak edilen nokta ise yardımların kapsamlarının genişleyip genişlemeyeceği. 

1000 TL DESTEK ÖDEMELERİNDE KAPSAM GENİŞLEYECEK Mİ?

1000 TL Sosyal Yardım Parası ödemeleri belli koşullar altında sağlanmıştı. Bu koşullar kişilerin içerisinde bulundukları kesime göre değil kişiye göre uygulanıyor. Bu kapsamda basında yer alan bazı iddialar gerçeği yansıtmıyor. 

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar için 1000 TL Ödemesi Yok

1000 TL sosyal yardım parası, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Eşinden, anne veya babasından dul yetim maaşı alanlar SGK kapsamında sosyal güvence altındalar. bu kapsamda bu vatandaşlara 1000 TL yardım parası ödemesi yapılmıyor. 

EYT'liler için 1000 TL Yardım Parası Kişiye Göre

1000 TL yardım parası için aşağıda yer alan koşulların sağlanması durumunda EYT kapsamında olanlar ödeme alabilirler. Ancak herhangi bir yerde SGK'lı çalışan, Bağkur kapsamında olanlar yardım parası alamazlar. 

Evde Bakım Maaşı Alanlar, Engelliler

Bu vatandaşlar yardım parası ödemesi için talep edilen koşulları inceleyecekler. Koşullar kendilerine uyan vatandaşlar başvurularını e-Devlet kanalı üzerinden yapacaklar. 

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

* Devlet memurları yardım parası alamazlar.

* Kadrolu kamu işçileri yardım parası alamazlar.

* İşsizlik maaşı alanlar yardım parası alamazlar.

* Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği alanlar yardım parası alamazlar.

* Aylık hane geliri yüksek olanlar yardım parası alamazlar. 

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK

1000 tl sosyal yardım desteği için vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar. Başvurular online yapılacak olup bakanlık incelemesinin ardından sonuçlar vatandaşlara ilan edilecek.

 

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak

takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39