0033 Vergi Kodu Nedir? Kurum Geçici Vergi Nereye Ödenir? 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

0033 Vergi Kodu Nedir? Kurum Geçici Vergi Nereye Ödenir? 2021

                

Halk arasında peşin vergi olarak da bilinen kurum geçici vergisi, 0033 vergi kodu ile tanımlanmaktadır. Ödeme süreci, diğer vergilerden oldukça farklı olan bu vergi hakkında kurum geçici vergi nereye ödenir ve 0033 vergi kodu nedir gibi sorulara rastlanmaktadır. İşte kurum geçici vergisi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kurum geçici vergisi; ticari kazanç sahipleri, serbest meslek ve kurumlar vergisi mükelleflerini ilgilendiren bir konudur. Ticari kazanç sahipleri arasında basit usulde vergilendirilenlerin kurum geçici vergisi ödeme mükellefiyeti bulunmamaktadır.

 

0033 Vergi Kodu Nedir?

0033 numaralı vergi kodu, kurum geçici vergisini simgelemek amacıyla kullanılmaktadır. Bu vergi; mükelleflerin cari vergilendirme dönemi üzerinden hesaplanmaktadır. Kurum geçici vergisi hesaplanırken gelir ve kurumlar vergisinin üçer aylık kazançları dikkate alınmaktadır.

 

Kurum Geçici Vergi Nereye Ödenir?

Kurum geçici vergisi, kendi beyan ve ödeme dönemine uyularak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan anlaşmalı bankalara ödenebilmektedir. Bunun yanı sıra aynı kurumun, Sanal POS ile ödeme yapılabilen bir de web uzantısı bulunmaktadır. Kurum geçici vergisi, yıl içine yayılan toplam 4 dönemde ödenebilmektedir.

 

İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI: MANSUR ACAR