Vergi yapılandırması için son gün ne zaman ? %90 İndirim İmkanı 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

Vergi yapılandırması için son gün ne zaman ? %90 İndirim İmkanı 2021

                           

Vergi borcu yapılandırması için son günlere girildi. 1 Şubat tarihinde sona erecek olan yapılandırma süreci kapsamında MTV, SGK, KYK, Bağkur, trafik cezası gibi pek çok vergi kaleminde borçlar yeniden hesaplanacak. İlk taksit döneminde peşin ödeme yapılması halinde ise borçların yüzde 90'ında indirim sağlanacak.

İşte, 1 Şubat tarihinde sona erecek olan vergi borcu yapılandırma işlemi ve %90 indirim imkanı hakkında merak edilen detaylı bilgiler ;

Yapılandırma borcu ödeme işlemi için son günlere girildi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ‘borç yapılandırması’ e-Devlet ya da İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesinden online olarak yapılacak. 7256 sayılı yapılandırma kanunuyla gerçekleştirilecek olan yapılandırma fırsatında, borcunu tek seferde ödeyenler faiz silme olanağından yararlanabilecek. Yapılandırma borç başvurusunda İnteraktif Vergi Dairesi girişini sağlamak için kullanıcı kaydı ya da E-Devlet şifresi gerekiyor.

31 Aralık 2020 olarak belirlenen vergi borcu yapılandırma işlemi 31 Ocak'a uzatılmıştı. Tatil gününe geldiği için de son başvuru tarihi de 1 Şubat olarak kabul ediliyor. 7256 sayılı yapılandırma kanunuyla gerçekleştirilecek olan yapılandırma kapsamında ödeme işlemleri 18 aylık taksitler ve 36 aylık vadeyle tamamlanacak.

 

           DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN ;

           İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39

           MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI: MANSUR ACAR