Trendyol Satış Mağazası 60 Bin TL KOSGEB Hibeli Nasıl Açılır?

Ana Sayfa > Kosgeb

Trendyol Satış Mağazası 60 Bin TL KOSGEB Hibeli Nasıl Açılır?

İnternet üzerinden satış yapacaklara tavsiyem kesinlikle sektörünüze temsil eden bir site ile çalışmanız olacaktır. Bunun içinde bay yada bayan giyim mağazası açarak İnternetten satış yapacaksanız Trendyol İnternet sitesini tek geçerim. Çevremde benim bu ihtarlarımı dikkate alarak çanta, ayakkabı ve giyim satışı yapmak için bir çok arkadaşım trendyol ile anlaşma sağladı. Cirolarında böylece 1 ay içinde ciddi artışları kendileri de gördü. Fakat, açmış oldukları işletmeler için ama ne yazık ki onlar KOSGEB 60 bin TL hibeli destek almak için biraz geç kaldılar. Şayet, siz eğer ki! işletmenizi henüz kurmadı iseniz bu teşvikleri alabilmek için geç kalmadığınızı bilmenizi isterim. Devletten nasıl hibe alarak Trendyol mağazası açılacağını bu nedenle burada anlatacağım. Ama, ilk olarak buna geçmeden, Trendyol mağazası açma şartları nedir? Bununla da beraber, satış ücretleri ile komisyon tutarlarına ne kadar? buna değinmek istiyorum. Böylece, Trendyol üzerinden satışın gerçekten size karşı karlı mı? görmüş olacaksınız. İleri dönük kararlarınızı da böylece daha net alabileceksiniz. İşte trendyol mağazası açmanı size sağladığı avantajlarla tüm bu soruların yanıtı.

 

Trendyol Mağaza Açma Şartları Nedir? Kimler Açabilir? Ücreti Ne Kadar?

Trendyol şu an bir çok mağazayı bünyesinde barındırarak online satış gerçekleştiren ve hepimizin gözdesi olan bir firma. Siz de bu mağazalardan biri olmak istiyorsanız geçmeniz gereken bazı aşamalar var. Öncelikle vergi levhası olan kurulu bir şirketiniz, satışa hazır ürünleriniz varsa hemen Trendyol ile iletişime geçebilirsiniz. Fakat bu işe yeni başlıyorum diyorsanız öncelikli olarak satışa sunacağınız ürünleriniz için bir şirket oluşturmanız, vergi levhasına sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için bir muhasebeci ile görüşmeniz gerekecek çünkü artık sizin takibinizi yapacak kişi muhasebeci olacak. Ürün farklılığına göre NACE kodu oluşturabilirsiniz ya da online satış yapacağınız için internet üzerinde bütün ürünlerin satışını kapsayan NACE kodu da oluşturabilirsiniz. Benim sizlere önerim NACE kodu 47.91.14 olan “Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret” kodunu kullanmanızdır. Böylelikle bir ürüne bağlı kalmadan istediğiniz ürünü pazara açabilirsiniz. Muhasebeciniz şirketinizi açmak üzere e-devlet sistemi üzerinden vergi levha başvurusu yapar. Bu başvuru üzerine ister dükkan olarak ister home ofis olarak vergi memuru belirttiğiniz adrese sizi denetime gelir. Onay verdikten sonra Vergi Levhanız ertesi gün çıkmış olacaktır. Daha sonra Vergi Levhanız, kimlik fotokopiniz, 2 adet fotoğraf ile bağlı olduğunuz İl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne giderek yatıracağınız harç tutarı ile kayıt oluyorsunuz. Eğer ilçede yaşıyorsanız bu işlemden sonra ilçenizdeki Esnaf ve Sanatkarlar Odasına da kaydoluyorsunuz. Bu işlemlerden sonraki en son aşama İmza Beyannamenizi de alarak aşamaları tamamlamış oluyorsunuz. Bu yukarıda belirttiğim şirket açılım işlemlerini İş Yeri Açmak İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir? yazımda sizlere yardımcı olmuştum. Yani artık Trendyol mağaza açma sistemine kayıt olmaya ve ürünlerinizi Trendyol üzerinden pazara açmaya hazırsınız. Trendyol Pazaryeri sistemi üzerinden isim, soy isim, TC no, şirket türü, iletişim bilgileri, satılacak ürün kategorisi, il, ilçe gibi bilgilerin yer aldığı Trendyol Satıcı Başvuru Formunu dolduruyorsunuz. Trendyol sizi değerlendirmeye alır ve olumlu değerlendirme durumda “Başvurunuz Onaylandı” maili gelir. Trendyol satıcı paneline giriş linki gelir ve linke tıklayarak partner.trendyol ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Panel sizi Satıcı Başvuru Sürecim alanında ilerletecek ve bazı bilgiler/belgeler yüklemenizi isteyecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilgi Girişi için:

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası

  • Vergi kimlik numarası

  • Vergi dairesi

  • Fatura türü

  • Kayıtlı e-posta adresi

  • Şirket türü

  • Banka adı ve IBAN numarası

  • Mağaza adı

  • Kargo bilgileri

  • Tercih edilen entegrasyon modeli

  • Fatura adresi ve fatura yetkili bilgileri

adımları doğru doldurarak ilerlediğinizde bir sonraki adım belge yükleme işlemine geçeceksiniz.

Belge girişi için:

  • Vergi Levhası Görüntüsü

  • İmza Sirküleri Görüntüsü (Şahıs şirketleri için İmza Beyannamesi görüntüsü)

  • Ticari Sicil Gazetesi Görüntüsü

  • Faaliyet Belgesi Görüntüsü

  • Satıcı Üyelik Sözleşmesi Onayı

adımları tamamlandıktan sonra “Bilgi ve Belgeleriniz Başarıyla Yüklenmiştir” ekran mesajı görüntülenecektir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Satıcı Üyelik Sözleşmesi’ni indirip, çıktısını alıp her sayfasına yetkili kişinin ıslak imzası ve firma kaşesi vurulmalıdır.(Şahıs firmaları için isim, soy isim, TCKN ve ıslak imza yeterlidir.) Sisteme yüklenen belgelerin onayından sonra 15 gün içerisinde imzaladığınız sözleşmenizi Trendyol adresine DSM Maslak, Trendyol Campus Büyükdere Cd. No:243 Spine Tower, 34485 Sarıyer/İstanbul ) kargolamanız gerekmektedir. Bu işlemlerle beraber onayınız oluştuğunda hiç bir ücret ödemeden Trendyol sisteminde bir mağazanız oluşmuştur. Ürünlerinizi yüklemeye ve adımlara devam edebilirsiniz.

 Trendyol da Mağaza Nasıl Açılır? Satış Ücretli Mi? Yüzde Kaç Komisyon Alıyor?

Trendyol mağaza açma şartlarını yukarıda bahsettiğim adımları başarı ile tamamladınız ve mağazanızı oluşturdunuz. Şimdi sırada ürünlerinizi yükleme aşaması var. Ürünlerinizi 4 farklı şekilde yükleyebilirsiniz:

  1. Toplu bir şekilde Excel ile

  2. Tek tek yükleme yaparak

  3. Trendyol ‘da satılan ürünleri sorgulayarak

  4. Trendyol entegrasyon aracılığı ile

Ürünleri yüklerken girmeniz gereken bilgiler:

  • Ürün adı

  • Ürün kategorisi

  • Ürün model kodu (kendiniz ürününüze göre belirlersiniz)

  • Marka (Şirketinizin adını markalaştırabilirsiniz)

  • Renk

  • Ürün açıklaması (ürününüzün detaylı özelliklerini anlatmanız için ayrılan bölümdür)

  • Beden/Numara/Ölçü

  • Ürününüz için oluşturduğunuz Barkod kodu (13 haneli olmalıdır)

  • Ürün piyasa satış fiyatı

  • Ürün Trendyol satış fiyatı

  • KDV

  • Stok sayısı

  • Ürün özellikleri (yaş, cinsiyet, materyal, topuk tipi, kumaşı, kalıp, topuk boyu vs.)

  • Ürün görselleri (Görsel 1200×1800, en fazla 5MB boyutunda ve JPG/PNG formatında olmalıdır)

Ürünleriniz yüklendikten sonra Trendyol tarafından kontrol sürecine girer. Ürünleriniz onaylanır ve satışa sunulur. Trendyol ‘un sizden kazanç sistemi tamamen komisyon üzerinedir. Yani ne mağaza oluştururken ne de ürünlerinizi satışa hazırlarken herhangi bir ücret talep etmez. Her ürün kategorisine satış fiyatınız üzerinden yüzdelik komisyon oranı ile kazanç sağlar. Güncel komisyon oranlarını sizlere vereceğim bu Trendyol komisyon vade tablosu sayfası ile erişim sağlayabilirsiniz.

KOSGEB Hibe Desteği Almak İçin Trendyol Mağazası Nasıl Açılır?

İnternet üzerinden satış yapacaklar KOSGEB hibe desteği alabilirler. Fakat bu desteği alabilmeleri ilk olarak işletmelerini kurmadan önce bir kaç şartı sağlamaları gerekir. Ama, bundan da önemlisi ilk önce açacakları işletmenin KOSGEB den destek alıp almadığını bilmeleri gerekir. Trend yol üzerinden ne satışı yapacağınızı bizler bilmiyoruz. Ama çoğunlukla giyim üzerine satışlar yapıldığı içinde aşağıda KOSGEB tarafından giyim üzerine hangi sektörlere destek verildiğinin NACE destek kodlarını paylaşıyoruz. Şayet paylaştığımız NACE kodları harici bir iş fikrine sahipseniz de KOSGEB Desteklenen Sektörler de bunun sorgulamasını yapabilirsiniz. Şimdi trendyol dan satış yapmak için devlet hibe desteği nasıl alınır? yanıtına geçmeden önce, destek verdiği giyim üzerine aktif NACE kodlarını bir görelim. Bakalım, hibe alabilmek için iş fikriniz onay alıyor mu?

NACE KODU

SEKTÖR ADI

47.71.04

Dış giyim perakende satışı (palto, kaban, anorak, takım elbise, ceket, pantolon, şort (tekstil kumaşından veya örgü ve tığ işi)

47.71.05

İç giyim ve çorap perakende ticareti (gömlek, külot, slip, gecelik, pijama, bornoz, ropdöşambır, kombinezon, iç etek, jüpon, sabahlık, atlet, fanila, sutyen, korse, tişört, külotlu çorap, tayt, vb.)

47.71.07

Deri veya deri bileşimli giyim eşyası perakende ticareti

47.71.08

Mağazalarda süveter, kazak, hırka, yelek ve benzeri eşyaların perakende ticareti

47.71.09İ

İş giysisi perakende ticareti (endüstriyel ve mesleki pantolonlar, bahçıvan tipi iş tulumları, binici/külot pantolonları, şortlar, takımlar, ceketler ve blazerler, vb.)

47.71.10

Kullanılmış giysiler ve aksesuarlarının perakende ticareti

47.71.11

Spor giysisi perakende ticareti (eşofman, mayo, kayak giysisi, dağcılık kıyafetleri, vb)

47.71.12

Gelinlik perakende ticareti

47.71.90

Mağazalarda bys. giyim eşyası perakende ticareti (plastikten, vulkanize kauçuktan, kağıttan, dokusuz kumaştan ya da emdirilmiş veya kaplanmış tekstil kumaşından giysiler)

47.72

Ayakkabı ve deri eşyaların perakende ticareti

47.72.01

Ayakkabı, terlik vb. perakende ticareti (kavafiye dahil, spor ayakkabıları ile tamamı tekstilden olanlar hariç)

47.72.02

Bavul, el çantası ve diğer seyahat aksesuarlarının perakende ticareti (deriden, deri bileşimlerinden, plastik levhadan, tekstil malzemesinden, vulkanize (ebonit) elyaf veya mukavvadan)

Sizin de tablomuzda görmüş olduğunuz gibi giyim üzerine 2.el ürün satışları dahi KOSGEB desteklerinden yararlana bilmektedir. Şayet sizin de açacağız mağazanız bu liste içerisinde yer alıyorsa, Devletimizden böylece hibe alma hakkına sahip olduğunuzu ilk olarak müjdelemek isterim. Artık nasıl alacağınıza da geçmemiz gerekir ise sırası ile yapmanız gerekenler şunlardır.

  1. Bir çok girişimcinin en sık düşmüş hataya düşmemek için lütfen, giyim mağazanızı açmadan önce girişimcilik sertifikanızı alınır. Nasıl alacağınızı KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?  sayfamda videolu olarak öğrene bilirsiniz.

  2. İşletmenizi Türk Ticaret Kanunlarına göre kurmalısınız. Özellikle iş yeriniz belediye ruhsatında ‘DEPO‘ olarak geçmemeli! Dolayısı ile kuracağız işletme ‘MAĞAZA’ statüsünde yer almalıdır. Açılış yapmak için gerekli belgelerin ne olduğunu da İş Yeri Açmak İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir? sayfamdan öğrene bilmektesiniz.

  3. KOSGEB veri tabanına kayıt olmalısınız. Nasıl kayıt olacağınızı bilmiyor musunuz? KOSGEB Giriş (VERİ TABANINA KAYIT OLMA İŞLEMİ)

  4. KOBİ beyannamesi doldurmanız gerekir. Yine bunu da nasıl yapacağınızı KOSGEB KOBİ Beyannamesi Doldurma Formu da bulabilirsiniz.

  5. Gerekli evrakları biriminize teslim ediniz.

  6. Evrak kontrolü sonrasındaki aşamada iş planınızı sununuz.

Sunmuş olduğunuz iş planı projesi onay alırsa, KOSGEB hibe desteklerinden yararlana bilmektesiniz. Projenizi nasıl hazırlayacağınız konusunda hiç bir fikriniz yok ise KOSGEB İş Planı Örneği sayfamızda bu bilgileri rahatlıkla videolu bir şekilde edine bilirsiniz.

 

İş Yerimi Yerel Belediye Ruhsatında DEPO Olarak Göstersem Peki, sadece TRENDYOL Üzerinden Satış Yapabilir Miyim?

 

KOSGEB destekli olarak Trendyol mağazası nasıl açılır? hep birlikte gördük. Şartlarının tamamında sizlere listeledim. Peki, bu şartlar dahilinde ola ki açacağınız mağaza için ne kadar hibe alabilirsiniz? Bir de bundan bahsedelim.

İnternet’ten Satış Yapana Devlet Ne Kadar Hibe Desteği Veriyor?

İnternet üzerinden GİYİM satışı yapacakların geneli perakende sınıfına girmektedir. Bundan dolayı da yararlanabilecekleri KOSGEB hibe destek programı Geleneksel Girişimcilik Destek Programı olmaktadır. Online İnternet Üzerinden Sanal Mağaza Açarak İş Kurma da bahsetmiş de olduğum şekilde de işinizi kurarsanız bu programdan yaralana bilirsiniz. Şayet bizim de aşağıda yer verdiğim kriterleri de sağlarsanız 2 yıl içinde en fazla 60 bin TL hibe alırsınız. En az alacağınız hibe tutarı ise de 5 bin TL olmaktadır. Buna göre hangi kriterleri sağlamanız durumunda ne kadar destek alacağınız ise şu şekilde oluşmaktadır.

  • Kuruluş desteği olarak 2 yıllık program içinde 10 bin TL alırsınız. Kadın girişimci iseniz yaş gözetmeksizin bu miktar 20 bin TL olur. Bu hibe adından da anlaşıldığı gibi işletmenin tüm açılış masraflarını karşılamak için verilir. Herhangi bir fatura da gerekmez.

  • Yanınızda işçi çalıştırırsanız da ödemiş olduğunuz pirim gününe göre hibe alabilmektesiniz. Ödeyeceğiniz çalışan prim gün sayısına göre alacağınız hibe tutarı ise şu şekildedir.

İşyerinizin 1 ile 12 aylık dönem içinde:

  • En az 189 gün en fazla ise 539 gün bir pirim ödemesi yaparsanız 5.000 TL hibe alırsınız

  • Yada en az 540 en çok ise 1079 gün prim ödemesi yaparsanız 10 bin TL alırsınız

  • 1080 üzerinde olması durumunda ise 20 bin TL hibe alırsınız.

İşletmenizin 12 aydan 24 ay kadar geçen süre içinde:

  • 360 en az olacak şekilde, en fazla ise de 1079 gün pirim öderseniz 5.000 TL hibe

  • 1080 ile 1439 gün arasında bir pirim ödemesine 10.000 TL hibe

  • 1440 üzerinde pirim ödemeleri de 20.000 TL teşvik alırsınız

Toplamda en çok Trendyol üzerinden satış yapacağınız mağaza için 60.000 TL hibe alabilmektesiniz. Artık, belediye iş yeri ruhsatı olarak açıp Devletten hibe almak mı? yoksa depo olarak işletmenizi gösterip almadan açmak mı? daha mantıklı kararını siz verin.

 

Kaynak : https://www.kosgebkrediler.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39