KOSGEB Sanayi Oto Yedek Parça Destekleri 2021 Başvurular!!!

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Sanayi Oto Yedek Parça Destekleri 2021 Başvurular!!!

               

KOSGEB oto sanayi destekleri nelerdir? KOSGEB'in otomotiv alanında sağladığı destekler, hibe ödemeler ve bu karşılıksız yardım paraları için sağlanan tüm ödemeler haberimizde. İşte KOSGEB'in sağladığı tüm destek ödemelerine ilişkin ayrıntılar ve bu alanda yapılması gerekenler.

Oto sanayide, yıkama, kaportacı, motorcu ve servis istasyonu açmak isteyenler KOSGEB’e müracaat yapabiliyor. Son zamanlarda en çok müracaat oto  sanayi ve oto yedek parça dükkanı açmak isteyen girişimcilerimizden geliyor. 2020 senesinde bu destekler devam ediyor.

KOSGEB Oto Sanayi Kredi Destekleri

Yeni bir iş yeri açmak isteyenlere verdiği girişimcilik desteleri sayesinde binlerce vatandaşımızın finansal sıkıntılarına destek veren KOSGEB Sanayide işyeri açma kredisi ve desteği veriyor. Siz de sanayide bir iş yeri açmak istiyorsanız ve finansal sıkıntılardan dolayı açamıyorsanız KOSGEB hibe ve kredi imkanlarından faydalanarak kendi iş yerinizi açabilirsiniz. Bilindiği üzere KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen girişimciler KOSGEB iş planı hazırlarken hazırladıkları planların KOSGEB’in destek vermiş olduğu sektörlerden seçmek zorundalar. Destek verilen sektörlerin neler olduğunu ise KOSGEB nace kodları ile bildirmiştir. Bu kodların hangi sektörlere ne hangi iş dallarına verildiğini öğrenmek isteyenler desteklenen sektörler ve nace kodlarını inceleyebilirler.

KOSGEB Oto Sanayi Destek Kredisi

KOSGEB pek çok alanda olduğu gibi oto sanayi için de destek kredisi veriyor. KOSGEB tarafından sağlanan girişimcilik destek programı ile alakalı olarak oto sanayide bir iş yeri açmak isteyen kişiler, ilk olarak motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin tamiratı piyasasında belirtilmiş olan kendilerine uygun olanları seçtikten sonra kriterlere uyan bir KOSGEB iş planını hazırlamalıdır. 

KOSGEB Girişimci Destek Programı

KOSGEB Girişimci Destek Programından faydalanmak isteyenlerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen ve toplamda 32 saat olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmanız gerekiyor. Bu kursu başarıyla bitiren girişimci adayları daha sonra KOSGEB tarafından desteklenen iş kollarından birisine uygun olmak koşulu ile yapacağı iş ile alakalı iş planını hazırlaması gerekiyor. KOSGEB tarafından değerlendirilen iş planı kabul gören girişimci adaylarına iş yeri açması için aşağıdaki oranlarda hibe verilmektedir. Bu kapsamda oto sanayide bir iş yeri açmak isteyen yurttaşlarımıza fikir vermek adına KOSGEB tarafından verilen nace kodlarından bir kaç tane örnek vermek istiyorum.

Motorlu kara taşıtlarının tamir ve bakımı

Motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarlarının ticareti

Motosiklet ile alakalı parça ve aksesuarların ticareti, tamir ve bakımı

Motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile tamiratı

Otomobillerin ve hafif motorlu kara taşıtlarının ticareti

Yukarıda verdiğimiz nace kodlarına uygun olan bir iş yeri açmak isteyen girişimci adayları iş planlarını bu istikamette doldurarak KOSGEB’den Girişimci destek programı kapsamında hibe desteği talebinde bulunabilmektedir.

KOSGEB Sanayide İşyeri Açmak İçin Ne Kadar Destek Vermektedir?

Bilindiği üzere KOSGEB yeni bir iş yeri açmak isteyen girişimci adaylarına destek verirken bunları belirli kurallar çerçevesinde vermektedir. Bunların neler olduğu hakkında kısa bilgi vermek gerekirse. KOSGEB yeni bir iş yeri açmak için iş planı hazırlayan girişimcilik eğitimi almış olan girişimci adaylarına bütünüyle geri ödemesiz olmak üzere hibe ve geri ödemeli kredi olarak iki ayrı destek vermektedir. Sanayide iş yeri açmak için gerekli şartları taşıyorsanız; size uygun olanını tercih edebilirsiniz.

KOSGEB Oto Sanayi Kredi Destekleri ve Sektörler Hangileridir?

Yukarıda belirttiğimiz kredi ve hibe imkanlarından faydalanarak, KOSGEB’in, KOSGEB Oto Sanayi Kredi Destekleri ile kendinize yeni bir iş yeri açabilir, aldığınız hibe ile finansal sıkıntınızı ortadan kaldırabilir ya da alacağınız geri ödemeli kredi ile iş yerinizi ve işinizi büyütebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekli olan KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak, talep edilen tüm sertifikalara sahip olmak ve oto sanayi iş planınız ile müracaatta bulunmak olacaktır. 

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39