KOSGEB Oyun Desteği Ve KOSGEB Oyun Geliştirme Desteği

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Oyun Desteği Ve KOSGEB Oyun Geliştirme Desteği

KOSGEB oyun desteği 2018 ve KOSGEB oyun geliştirme desteği nedir? Nasıl alınır? Şartları nelerdir? Kimler faydalanabilir? Destek tutarı nedir? Tüm bu önemli soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB Oyun Desteği 2018 Nedir?

KOSGEB destekleri 2018 yılında oldukça popüler hale geldi. KOSGEB oyun desteği de 2018 yılında oyun geliştirmek isteyen girişimci adaylarına veya KOBİ’lere verilen bir destektir. KOSGEB, oyun sektöründe faaliyet göstermek isteyen, oyun geliştirmek isteyen, oyun üretmek isteyen kişi ve şirketlere destek olabilmektedir.

Bu destek ile ilgili KOSGEB’in internet sayfasında yayınlanan ilgili haberi buradan okuyabilirsiniz. KOSGEB oyun desteğinin resmi adı KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon desteğidir. Bu nedenle, KOSGEB’e başvuru yaparken oyun geliştirme projenizin ar-ge ve inovasyon boyutunu vurgulamak zorundasınız. Tasarım faaliyetlerinin de Ar-Ge faaliyeti olarak değerlendirildiğini unutmayınız.

KOSGEB Oyun Desteği 2018 Şartları Nelerdir?

KOSGEB oyun geliştirme desteği almak isteyen bir girişimci de olabilirsiniz, bir işletme sahibi de olabilirsiniz. Her ikisi de başvuru yapabilir. Girişimci olanlar proje başvurusu onaylandıktan sonra işletme kurabilirler, bu işletmeyi kurarken yapacağınız masrafları da KOSGEB 20.000 TL’ye kadar karşılayabiliyor.

Şimdi gelelim detaylara…

  • İlk olarak, girişimci veya KOBİ iseniz, KOSGEB veri tabanına kayıt yapmanız gerekmektedir.
  • Kayıt yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden proje başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ne tür bilgiler talep edilecek bizden? diyorsanız buradan proje taslağını inceleyebilirsiniz. KOSGEB hangi kriterlere göre projeyi değerlendiriyor sorusunun cevabı ise aşağıda:

Kurul ve projeye görüş veren öğretim elemanları tarafından: Proje sahibinin/girişimcinin ve projede çalışacak personelinin yeterliliği, Projenin ar-ge/inovasyon yönü, Projenin pazar araştırması ve ticarileşebilirliği, Projenin sağlayacağı katma değer, Proje bütçesi, iş zaman/destek kullanım planı vb. , OECD tarafından hazırlanan Oslo ve Frascati Kılavuzları dikkate alınarak değerlendirme yapılır. Bu nedenle, proje yazarken bu kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Projeniz iyi hazırlanırsa, KOSGEB başvurunuzu onaylayacaktır.

  • Proje başvurunuz onaylanır ise destek süreciniz başlayacaktır.

KOSGEB Oyun Desteği Ne Kadar?

KOSGEB oyun desteği, geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Sadece geri ödemesiz destekten faydalanarak büyük oranda ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz. Geri ödemeli desteklerden de faydalanabilirsiniz ancak ben zorunlu olmadıkça önermem.

Şimdi geri ödemesiz desteklere geçelim.

Eğer girişimci olarak başvuru yaptıysanız, KOSGEB’den 30.000 TL’ye kadar kira desteği alabilirsiniz.

Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği olarak 150.000 TL’ye kadar destek alma şansınız bulunmaktadır.

Personel gideri desteği olarak da yine 150.000 TL’ye kadar destek alabilirsiniz. En önemlileri bunlardır.

Destek oranı % 75’tir. Makine ve teçhizat yerli malı belgesine sahip ise destek oranı  makine ve teçhizat için % 90’a çıkmaktadır.

Bu desteğin tam bir oyun desteği olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle, eğer bir oyun firması kurmak ve bu alanda ar-ge yapmak istiyorsanız, bu konuya eğilmenizi öneririm. KOSGEB oyun desteği ile ilgili soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz. Uzmanlarımız size yardımcı olacaklardır.

 

Kaynak : https://www.kosgebdestekler.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39