KOSGEB Dondurma İmalatı Desteği Var Mı? Şartları Nelerdir?

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Dondurma İmalatı Desteği Var Mı? Şartları Nelerdir?

KOSGEB dondurma imalatı desteği var mı? Şartları nelerdir? Destek tutarı ne kadar? Kimler başvuru yapabilir? Tüm detaylar haberimizde.

KOSGEB tarafından birçok sektöre hibe ve kredi desteği verilmektedir. Hem iş yeri açmak isteyenlerin hem de KOBİ’lerin bu hibe ve kredilerden faydalanma imkanı vardır. Ancak, KOSGEB ne yazık ki her sektörü de desteklememektedir. Bu nedenle, öncelikle KOSGEB tarafından dondurma sektörü destekleniyor mu, bunu irdelemek istiyorum.
 

KOSGEB Dondurma İmalatı Desteği Var mı?

Evet, var. KOSGEB dondurma sektörüne yönelik hibe ve kredi vermektedir. Fakat, bu hibe ve kredilerden faydalanabilmek için bazı şartları taşımanız ve bazı eylemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor. Şunu en başında söyleyeyim ki KOSGEB süreci bürokratik, sabır isteyen bir süreçtir.

KOSGEB desteklerini sadece ve sadece kesinlikle işletme açma hedefi olan ve yeteri öz sermayeye sahip girişimcilere öneriyorum. Eğer yeteri kadar sermayeniz yoksa KOSGEB desteği sizin için hiçbir anlam ifade etmeyecek, bilakis sizi zarara ve borca sokacaktır. Bu nedenle, KOSGEB hibe kredi olarak da bilinen KOSGEB dondurma imalatı desteğine başvurmadan önce bu hususları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Şartları Nelerdir? Kimler Başvuru Yapabilir?

Eğer bir dondurma imalatı işletmesi veya dondurma ticareti yapacak iseniz ve KOSGEB’den de iş yeri açma desteği almak istiyorsanız, işletme açmadan önce KOSGEB girişimcilik kursuna katılmanız gerekmektedir. Bu kurs, 32 saat sürmekte ve ücretsizdir. İlinizde ilan edilen KOSGEB kurslarını buradan da takip edebilirsiniz.

Bu kursa katıldıktan sonra işletmenizi kurmanız gerekmektedir. İşletmenizi kurduktan sonra işletmeyi, KOSGEB’e kayıt etmelisiniz. Bu kayıt işlemi, KOSGEB başvurusu için olmazsa olmaz işlemlerden birisidir.

KOSGEB işletme kaydı yaptıktan sonra sistem size kullanıcı adı ve şifresi verecektir. Bu kullanıcı adı ve şifresi ile KOSGEB E-KOBİ sistemine giriş yapıp iş planı doldurmanız gerekmektedir. İşletmenizin bu destekten faydalanabilmesi için iş planınızın iyi yazılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde, başvurunuz reddedilebilir.

İş planınız onaylanırsa, destek süreciniz başlayacaktır. Artık, KOSGEB tarafından onaylanan harcamalarınızı yapabilir ve KOSGEB’den destek talebinde bulunabilirsiniz. Bu süreçte ödeme talebinde bulunacak ve KOSGEB müdürlüğü tarafından ödeme olurunuz hazırlanacaktır.

Destek Tutarı Ne Kadar?

KOSGEB dondurma imalatı ve ticareti desteği tutarı şu şekildedir:

  • 50.000 TL geri ödemesiz (hibe)
  • 100.000 TL geri ödemeli (kredi)

100.000 TL geri ödemeli kredi alabilmeniz için banka teminat veya KGF kefaleti gerekecektir. Bu kredi, sadece makine alımlarınıza karşılık verilmektedir.

Makineleriniz yeni olmak zorundadır. En fazla 3 yaşında olabilir, ancak yaşını ispatlayıcı belgelerinizin de olması gerekir.

Dondurma İmalatı Nace Kodu Nedir?

Dondurma imalatı nace kodu 10.52’dir. Bu kodu, KOSGEB desteklenen sektörler listesinde de görebilirsiniz. Kesin olarak, kullanabilirsiniz bu kodu iş ve işlemlerinizde.,

 

Kaynak : https://www.kosgebdestekler.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39