KOSGEB Butik Otel Destekleri

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Butik Otel Destekleri

 

Butik otel açmak isteyenlere KOSGEB tarafından sağlanan devlet destekleri nelerdir? Butik otel desteklerine ilişkin tüm detaylar ve KOSGEB'in sağladığı imkanlar.
KOSGEB programları tarafından şartları uygun olan girişimcilere butik otel açabilmeleri için destek sağlanıyor. Turizm Bakanlığı da bu işi yapmak isteyenlere otelcilik teşvikleri vermektedir. Bir butik otel açmak istiyorsanız KOSGEB tarafından verilen destekten faydalanabilirsiniz. Uygun bir iş planı örneği hazırlayarak bunu KOSGEB’e sunmanız halinde, verilen destekten siz de en iyi şekilde faydalanabilirsiniz. Butik otel açma desteği ile ilgili tüm detayları makalemizden inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 


KOSGEB Turizm Destekleri

KOSGEB destekleri sayesinde hayalini kurmuş olduğunuz işlere kavuşmak için  doğru sektöre giriş yapmakta oldukça büyük önem taşımaktadır. Ayrıca KOSGEB’in destek vermiş olduğu sektörler ile NACE listesi sayesinde iş yeri kurmak isteyen vatandaşlarımız daha bilgili ve sağlam temeller atarak işlerini yürütmektedirler.

KOSGEB Butik Otel Açma Desteği Nasıl Alınır?

2009 yılı itibari ile açılacak olan ve açılan işletmelerin devlet desteklerinden yararlanması için KOSGEB’e tam yetki verilmiş ve iş yeri açmak isteyen ve aynı zamanda hali hazırda kurulu olan fakat işletmesini büyütmek isteyen girişimcilere özel devlet destekli hibe kredi veya faizsiz kredi imkanları sağlanmıştır. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın bu kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir. 

NACE Listesi Nedir?

Avrupa’da ekonomik faaliyetler üzerinde yürütülen bir sistem olan NACE kodlaması altı haneli olarak işletme sahiplerine verilmektedir ve bu kodlar sayesinde de bir çok işletme Avrupa Birliğine uyum çalışmaları kapsamında işlerini yürütmektedirler. NACE, Avrupa topluluklarında ekonomik faaliyetlerin istatiksel sıralaması olarak da bilinmektedir.

Butik Oteli Açmak İçin Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Bu sektörde ilerlemek isteyen girişimcilerin öncelikle kendilerine sağlıklı bir iş planı çıkarmaları gerekmektedir. Daha sonrasında ise çıkarmış oldukları bu iş planı ile birlikte KOSGEB’e başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurusu olumlu sonuçlanan girişimcinin ise paragrafımızın girişinde bahsetmiş olduğumuz yeni girişimciler destek programına katılması ve sertifika alması gerekmektedir. Tüm bu adımları tamamlayan girişimciler ise devlet desteklerinden yararlanarak işletmelerini açabilirler.

Girişimcilik sertifikası almak isteyen vatandaşlarımız belediyelerden, Halk eğitim merkezlerinden, İş-kurdan ve bazı meslek odalarından ücretsiz olarak bu eğitimi alabilir ve eğitim sonunda ise sertifikayı almaya hak kazanabilirler.

KOSGEB Otel İş Planı Nasıl Hazırlanır?

Sağlıklı bir iş projesi hazırlamak istiyorsanız eğer öncelikle yapmanız gereken KOSGEB’in internet sitesine giriş yaparak iş planı örneklerini incelemelisiniz veya indirmelisiniz. İndirmiş olduğunuz bu iş planları üzerinde değişiklik yaparak kendisinize uygun bir iş planı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tüm bunların dışında profesyonel bir yardım alarak iş planı projesi hazırlatabilir ve sağlıklı bir iş projesi düzenleyebilirsiniz. İş projenizi hazırlamadan veya hazırlatmadan önce yapmak istediğiniz işin üzerinde sıkı bir araştırma yapmalı ve bu sektörde ilerlemenin yollarını bulmalısınız. Daha sonrasında ise rakiplerinize nazaran fark yaratacak parlak iş fikirleri ile projenizi hazırlamalı ve sektöre sağlam ayaklarla giriş yapmalısınız.

Butik Otel Açmanın Püf Noktaları

Butik açmak isteyen girişimciler ilk olarak bu sektördeki rakiplerini iyice araştırmalıdır. Kar veya zarar olasılıklarını tespit etmeli ve bu duruma göre hareket etmelidir. En çok tercih edilen ürünler üzerine yönelmeli ve arz talep konularını yakından takip etmelidir. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelere yönelmeli ve bu bölgeler üzerinde işletmesini açmalıdır. Dükkanın büyük veya küçük olması önemli değildir. Önemli olan müşterinin dükkan içerisinde kendisini rahat hissetmesidir. Aynı zamanda dış ve iç dekorasyona önem verilmeli ve müşterilerin dikkatini çekecek çıkışlar yapılmadır. Örneğin zarar etmeyeceğiniz ürünler üzerinde haftalık veya aylık olarak indirim günleri düzenlemeli ve daha fazla müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflemelisiniz.

Her zaman bir misyon ve vizyonunuzun olması ise sizi daha ileriye götürecektir. Bu sebeple işinize dört elle sarılmalısınız ve müşterilerinizi memnun etmelisiniz. KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Desteklerinden her yıl olduğu gibi 2020 yılında da yararlanmak için Girişimciliği Geliştirme Destek Programına göz atabilirsiniz.

 

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak

takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39