KOSGEB Avans Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Avans Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı  icra kurul toplantısında yaptığı konuşmasında şirketlere avans verilmesi imkanının sağlandığını Kosgeb Destek Programları içerisinde ön ödeme (avans ödemesi) yapılacağını bildirdi. Sayın Bakan konuşmasında 2 destek programını da açıkladı. İçeriğimizde detaylarına yer verdiğimiz destekler hakkında ve şartları hakkında bilgi alabilirsiniz.

KOSGEB KOBİ’lere Avans Kredisi Verecek!

Bugüne kadar KOSGEB desteklerinin hiç birinde ön ödeme gibi bir işlem bulunmamakta idi. Sayın Bakanın yaptığı konuşması neticesinde KOSGEB avans kredisi uygulamasının başlayacağı açıklandı. Buna göre şuan yürürlüğe giren 2 yeni destek paketinde ve diğer paketlerde KOSGEB ön ödeme avans kredisinin verileceği değerlendirildi.

KOSGEB avans kredi destekleri 2017

KOSGEB KOBİ’lere Destek Veriyor!

Bakan, bu konuşmasının ardından 5 firmaya avans çeki verdi. Sayın Bakan konuşmasında 2 destek programından bahsetti. Bu programlar KOBİ-GEL destek programı ve Kosgeb Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programıdır. Bununla birlikte Sayın ÖZLÜ’nün diğer destek programları içinde avans verileceğini açıklaması sonucunda yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere ödenen girişimcilik destek programında veya esnaflarımıza yönelik verilen Genel Destek Programında da KOSGEB avans kredisi verilip verilmeyeceği akıllarda soru işareti bıraktı.

Kobi Gelişim Destek Programı Başvuru Konuları

Sayın Bakan KOBİGEL projesine yapılan başvurularla ilgili konuları belirtti.

  • Enerji verimliliğinin artırılması ve yeşil üretime geçiş

  • Yeni pazarlara açılım,

  • Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması,

  • Mikro ölçekli işletmelerde tasarım,

  • İhracat kapasitesinin artırılması,

  • Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş,

  • Mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme,

  • Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları,

  • Bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi,

alanlarında KOSGEB’e sunulacak olan projelerin kabul edileceğini anlattı. Başvurmak isteyen KOBİ’lerin ise öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğini,

  • 2016 yılı içerisinde net satış hasılatının 300.000 TL.,

  • Senelik ortalama en az 3 çalışanının bulunması,

  • Bütçe tekliflerinin ise net satış hasılatından yüksek olmaması gerektiğini bildirirken, Bu proje programı ile KOBİ’lere 300 bin lira geri ödemesiz hibe, 700 bin lira ise faizsiz kredi verileceğini anlattı.

KOSGEB avans kredi desteği

KOSGEB Avans Destekleri

Bu projeye başvuranlara talep edilen projeye ait bütçenin %30 oranında erken ödeme (avans ödemesi) yapılacağı ve üst limitler aşılmadan %60 oranında destek ödeneceği bildirildi. %60 oranında ki desteğin gider kalemleri ile KDV hariç kısmı üzerinden verileceği anlatıldı. Bahse konu projeye başvurmak isteyen esnafların KOBİ Proje Destek Başvuru Formu linkinden indirebilirler.

Yapılan tüm başvurular değerlendirmeye alınacak ve sonuçlar yıl sonunda açıklanacak. KOSGEB Acil Destek Kredisi Başvuru Şartları için tıklayınız.

 

KOSGEB Teknolojik Ürün Yatırıma %100 Destek Vermeyi Hedefliyor

Sayın Bakan konuşmasında KOBİ’lerin teknolojik ürün yatırımları için %100 destek vermeyi amaçladıklarını anlattı.

  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere %60 oranında hibe, %40 geri ödemeli kredi,

  • Mikro işletmelere ise %70 oranında hibe, %30 oranında geri ödemeli kredi desteği,

verileceğini söyledi. Bu destek bakım ve onarım, personel ve enerji giderleri için kullanılabilecek.  Eğer başvuru sahibi yüksek teknolojik alanda bir ürün üretimi için destek talep ediyorsa %5, bu yatırım için alınması gereken teçhizat, makine ve yazılımlar yerli malı belgesi kapsamında ise %15 hibe eklenecek.

KOSGEB Yerli Üretime Yüzde Yüz Destek Veriyor!

Kosgeb Başvuru Şartları 2021

Bu destek kapsamında başvuru yapan kuruluşlar ödenecek olan desteğin %25’i oranında erken ödeme (KOSGEB Avans Desteği) alabilecekler. Bu program diğer destek programlarından bazıları gibi çağrı ilanı ile yayınlanmayacak. Başvurular sürekli olacak. Yatırım süresi en fazla 3 yıl olaca ve KOSGEB kurulunun kararı doğrultusunda 6 ay ilave süre verilebilecek. Destek süresi ise 12 aydır.

Bu kapsamda Kimetsan Kimya, Gökser Makina, Netbak, Biyomed, Bama Teknoloji gibi firmalara temsili bir değer niteliğinde olan 300 bin TL nakit avans verilmiştir. Kosgeb tarafından verilecek olan destekler 2021 döneminde de verilmeye devam edecek, kayda değer iş planları kurum tarafından incelenerek ödüllendirilecektir. Ancak avans verme konusunda kurum tarafından yapılmış olan güncel bir açılama bulunmamaktadır.

 

Kaynak : https://www.devletdestekli.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39