İpek Böcekçiliği Yetiştiriciliği Yapmak İsteyenlere KOSGEB Devlet Desteği 2020

Ana Sayfa > Kosgeb

İpek Böcekçiliği Yetiştiriciliği Yapmak İsteyenlere KOSGEB Devlet Desteği 2020

İpek böceği yetiştiriciliği yapmak isteyenlere KOSGEB kapsamında devlet destekleri sağlanıyor. Girişimciler için önemli bir atılım alanı olan ipek böceği yetiştiriciliği için bilinmesi gereken tüm detayları A'dan Z'ye tüm yönleri ile haberimizde bulabilirsiniz. İpek böceği yetiştiriciliği yapmak isteyen ve devlet desteklerinden faydalanmak isteyen vatandaşların izleyecekleri yol, sağlanan destek tutarları, başvuru işlemlerinin başlama aşamaları. Tüm detayları ile SGK Bülteni olarak haberimizde.

İpek böceği yetiştiriciliği yapmak isteyenler için  verilen devlet desteği 250.000 TL’den fazla olamamaktadır. İpek böceklerinin beslenme büyüycekleri ortamın yapımı, gerekli ekipmanlar, aletlerin alımı, dut bahçesi için gerekenlerin masrafı gibi giderlerin hepsi hesaplandığında 250.000 TL’nin buna yettiği saptanmıştır. Devlet desteği ile verilen hibesi kredilerde genellikle kişinin aldığı kredinin sadece bir kısmı hibe edilir. Fakat ipek yetiştiriciliği konusunda bu durum biraz farklıdır ve dolayısı ile kişinin üst limiti aşmamak şartı ile ne kadar devlet desteğine ihtiyacı var ise  tamamı karşılanır.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Devlet Desteği İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

•    Kişinin sene içerisinde yaptığı başvurular, bir sonraki seneyi kapsamamaktadır.

•    Kişi ipek böceği yetiştiriciliğini yapabilmek için kendisine gereken ekipmanları, makineleri ve bunların nasıl kullanıldığını uygulama rehberinden öğrenebilmektedir.

•    Diğer hibe desteklerinden yararlanmamış biri olması gereklidir.

•    Kişi devlet desteği başvurusunu e-posta ile veya faks aracılığı ile yapamamaktadır.

•    Kişinin devlet desteği talep edebilmesi için; ipek böceği yetiştiriciliği konusunda bir proje sunması ve bu projedeki masrafları faturalandırması gereklidir.

•    Kişilere tohumlar verilirken herhangi bir ücret alınmamaktadır. Çünkü devlet kapsamında verilen tohumlardır.

•    Kişinin hibe desteği ile aldığı makineleri 3 yıl kullanacağına dair taahhütte bulunması gereklidir.

•    Kişinin ipek böceği yetiştiriciliği konusunda devletten destek alabilmesi için, bu alanda en az 3 yıl faaliyet gösteren biri olması gereklidir.

•    Başvuru için belirlenen tarihler bulunmaktadır. Dolayısı ile kişilerin sadece bu tarihler içerisinde yazılı olarak başvuru yapması gereklidir.



İpek Böceği Yetiştiriciliği Hibe Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?

İpek böcekçiliği KOSGEB başvuru belgeleri, İl Tarım Müdürlüklerince kabul edilmektedir. Hibe kredilerden faydalanmak için eğitim sonrası, Tarım Müdürlükleri'ne başvuru yapılmalıdır. ipek böcekçiliği KOSGEB desteği, projelerin hayata geçirilmesi adına verilen eğitimler ile sağlanmaktadır. Eğitim sonrası parasal destek, İl Tarım Müdürlüklerinden alınmaktadır.

•    Kişinin ipek yetiştiriciliği konusunda hazırladığı projenin taslağı sunulmalıdır.

•    Ne kadar sermayenin gerektiği ve bunların dağılımı sunulmalıdır.

•    Kişinin ipek böceği yetiştiriciliği yapacağı arazinin noter onaylı tapusu talep edilmektedir.

•    Noter onaylı imza sirküleri gereklidir.

•    Tüzel olarak başvuru yapacak olan kişilerin; Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin bir örneği ile başvurmaları gereklidir.

•    Kişinin nüfus cüzdanı gereklidir.

•    Kişinin ipek böceği yetiştiriciliği yapacağı yerin ikametgah belgesi talep edilir.

•    Hibe başvuru formunun doldurulup, verilmesi gereklidir.


İpek Böceği Yetiştiriciliği Yapmak İsteyenlerin Başvuracağı Yerler Neresidir?

İpek Böceği yetiştiriciğili yapmak isteyenlerin başvuracakları yer İl Tarım Müdürlükleri’nin Proje Yürütme Birimleridir. Başvurular sadece mesai saatleri içerisinde kabul edilmektedir ve kişinin şahsen başvuru yapması gereklidir. Başvurusunu korga şirketleri ile göndermeye kalkan kişinin başvurusu kabul edilmemektedir. Kişinin buraya başvurabilmesi için ise elinde önceden planlanmış  mutlaka bir projesinin olması gereklidir.



İpek Böceği Yetiştiriciliği Yapmak İçin Eğitim Programı 

KOSGEB kurumuna başvururken , nüfus cüzdanı ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile gidilmelidir. KOSGEB yardımı ile ipek böcekçiliği kursu başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.Daha sonra form işleme alınmaktadır. İşlem sonrası, KOSGEB tarafından eğitim adresi bilgisi sunulmaktadır .Bu eğitim adresinde 70 saat boyunca  kurs alınmaktadır.Kurs sırasında ipek böcekçiliği tesisinin projesi hazırlanmaktadır.Kursun tamamlanması ile proje, KOSGEB'e sunulmaktadır. Onay alan projeler, hibe destek başvurusu için İl Tarım Müdürlüklerine gitmelidir. Devlet hibe destek tutarı, İl Tarım Müdürlüklerince verilmektedir. KOSGEB bu alanda sadece kurs olanağı sunup, projeleri onaylamaktadır. Kurs sonrası alınan sertifika ve gerekli evraklar ile İl Tarım Müdürlüklerine başvurulmalıdır. Başvuru için gereken evraklar ve başvuruda izlenmesi gereken aşamalar, alt başlıklarda yer almaktadır.

 

Kaynak: Sgkbulteni.com

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39