Girişimcilikte Başarı ve Başarısızlık

Ana Sayfa > Hizmetler

Girişimcilikte Başarı ve Başarısızlık

           Başarmak… başarıyı nasıl tanımlarsınız? Şimdiye kadar onlarca belki yüzlerce başarı hikayesi okumuşuzdur, sonra kendimize şu soruyu sorabildik mi? "Acaba ben ne başardım?".
           Her insan her alanda başarılı olmak zorunda değildir. Kişi sadece kendi sınırlarını bilerek buna göre bir başarı planı çizmelidir. Girişimini başlattığı bir işte de başarılı olamasa bile mutlaka başarmak için çaba göstermelidir. Yani başarıyı kovalamalıdır. Bir girişimcinin gerek kendine gerekse şirkete tabi olan bir çalışmasında başarıya ulaşması, sermaye sonucunda ekonomide güçlenmesi ve çok kazanç sağlaması onu yeni girişimlere yeni başarılara teşvik eder. Girişimciler için zaman yönetimi de oldukça önemlidir. Bu süreç içerisinde bir atılım yapacaksa en uygun zamanı kollamalıdır. Girişimcilikte başarının bir diğer ölçütü ise ekip çalışmasıdır. Peki bu girişimler başarısızlıkla sonuçlanamaz mı?                                                                                                                           Girişimcilikte başarısızlık nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: 

  • Uzun bir süre para sıkıntısı çekebilir. İstenilen gelir düzeyini yakalamak zaman alır.
  • Girişimci tek başına karar almak zorunda kalabilir.
  • Girişimci iş yoğunluğu nedeniyle strese girebilir.
  • Girişimci iş yoğunluğu nedeniyle kendi özel hayatına zaman harcamayabilir.
  • Bilgi, birikim ve tecrübe eksikliği.
  • Hazırlıklı olmadan işe başlamak.

     Girişimcilikte başarı ve başarısızlık her zaman karşımıza çıkan kavramlardır. Özetle; Başarılı olmak da başarısız olmak da  kişinin kendi elindedir.  Dış etkenleri ve kendimizi kontrol edebiliyorsak bu "başarı" adını alacaktır. Başarılı girişimciler olmanız dilegiyle...