Emekliler KOSGEB’den Yararlanabilir mi?

Ana Sayfa > Kosgeb

Emekliler KOSGEB’den Yararlanabilir mi?

Emekli kişilerin herhangi bir devlet memurlu veya iş kolu ile bağlantıları kalmadıkları için elbette KOSGEB destek programlarından faydalanmalarına imkan vardır.

73022

Emekliler KOSGEB’den Yararlanabilir mi?

Burada önemli olan emekli olan kişinin faaliyete geçirmek istediği iş kolunun desteklenen sektörler içinde yer almasıdır. Bu aşamada, kişi hayata geçirmek istediği iş koluna dair araştırma yaparak, KOSGEB internet sitesinde yer alan iş kollarının NACE kodlarını inceleyebilir ve kurmayı planladığı işin bu işler içinde yer alıp almadığını kontrol edebilir

İş Kolu 

Kurulmak istenen iş kolunun belirlenmesinin ardından her destek programında olduğu gibi, burada da  verilen eğitimlere katılmak, online ortamdaki eğitimleri eksiksiz olarak tamamlamak ve sertifika almak gerekmektedir. Emekli olan ve girişimcilik belgesi almak isteyen kişilerin uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Hangi iş kolu seçilmiş olursa olsun mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alınması gerekmektedir. Ancak bu sayede destek programlarına başvuru yapılabilmektedir.

Sertifika alınmasının ardından faaliyete geçirilerek iş ile ilgili gerekli başvuru işlemleri gerçekleştirilmelidir. Bu aşamada online ortamda başvurunun yapılmasının ardından, istenilen evraklar eksiksiz olarak KOSGEB Müdürlüğü ‘ne teslim edilir. İnceleme ve değerlendirme işleminin ardından başvurunun onaylanması halinde desteklerinden faydalanılabilmektedir. Başvurunun onaylanmasının ardından açılacak olan iş yeri ile alakalı dükkan veya iş yeri kiralama işlemi gerçekleştirilebilir. Bu işlemleri gerçekleştirirken meslek odaları veya belediyelerdeki kayıt işlemleri de tamamlanmalıdır.

Başvuru Koşulları

Emekli kişiler için  desteklerine başvurma koşulları diğer kişiler ile aynıdır. Burada önemli olan tek şey hali hazırda bir işte çalışılmaması ve devlet memuru olunmamasıdır. Emekli olan ve iş yerini açmak için desteği almak isteyen kişilere, başvurularının onaylanmasının ardından, küçük işletmeler için 60 bin Türk Lirası ‘na kadar, büyük ve ileri düzey işletme geliştirmeleri için ise maksimum 370 bin Türk Lirası‘na kadar hibe kredi desteği verilmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere, bu destek programlarına başvuruların olumlu sonuçlanması neticesinde sağlanan finansal destek miktarı geri ödemesiz olarak verilmektedir. Kişilerden geri ödenmesi talep edilmez. Böylece maddi anlamda oldukça fayda sağlanmış olur.

 

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39