2020'de Ziraat Bankası Atmlerinde Vergi Nasıl Ödenecek?

Ana Sayfa > Güncel Kanunlar

2020'de Ziraat Bankası Atmlerinde Vergi Nasıl Ödenecek?

 

   BARKOD İLE ÖDEME: ‘Ziraat Barkod Okuma Teknolojisi’ ile vergi ödemeleri artık bir üst seviyeye taşındı. Vergi ödemesi yapılırken hiçbir veri girilmeden yalnızca belge üzerindeki barkod ATM’ye veya Ziraat Mobil uygulamasına okutularak işlem yapılabiliyor. Mükellefler bağlı olunan Vergi Daireleri’nden veya GİB internet vergi dairesi ile interaktif vergi dairelerinden alacakları ‘Vergi Tahakkuk Fişi’nin sağ üst tarafında bulunan barkodu, ATM’deki barkod okuyucusuna veya Ziraat Mobil üzerinden cep telefonuna gösterdikten sonra tahsilat işlemi ekran üzerinden hızlı ve kolayca tamamlanacak. Ziraat’in halen 7.250 ATM’sinden 5.369’unda barkod okuma teknolojisi mevcut.

    KİMLİK NUMARASI İLE ÖDEME: Yine Türkiye’de ilk kez TC Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile vergi tüm vergi, harç, resim ve ceza ödemeleri anında yapılabilecek. Hizmete sunulan yeni yöntem ile mükelleflerin tüm vergi borçlarını bir arada görebilmesi sağlandı
.
   TAHAKKUK NUMARASI İLE ÖDEME: Müşteriler Ziraat Mobil ve internet bankacılığından sadece tahakkuk numarası girerek vergi ödemelerini hızlı ve kolay şekilde yapabilecek. Ziraat Bankası Şubelerine giden müşteriler ise tahakkuk numarası bilgisi ile vergi ödemelerini yaptırabilecekler.