1996, 1997, 1998, 1999, 2000 sigorta girişliler...EYT'de 4 büyük değişiklik an meselesi! Prim, staj ve borçlanma....

Ana Sayfa > Kosgeb

1996, 1997, 1998, 1999, 2000 sigorta girişliler...EYT'de 4 büyük değişiklik an meselesi! Prim, staj ve borçlanma....

Prim, staj ve borçlanmaya kadar birçok konu masada yer alıyor. Ekim ayının sonlarına geldiğimiz dönemde çalışanlar için yeni adımlar atılmaya devam ediyor..Torba yasadan sonras EYT düzenlemesi için Bakan Vedat Bilgin, Aralık ayını işaret etmişti. Milyonlarca vatandaş EYT kapsamını ve son durumu merak ediyor. İşte, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son gelişmeler....

STAJ VE ÇIRAKLIK: İş hayatına stajyer veya çırak sigortasıyla başlayan vatandaşların bu girişleri ve primleri emeklilikte kullanılmıyor.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bu konuyla ilgili bir çalışma başlattıklarını söylemişti.

Bu çalışma sonunda staj ve çıraklık sigortasının de durumu belli olacak. Vatandaşlar kendilerine borçlanma hakkı verilmesini istiyor.

EMEKLİLİKTE EŞİTLİK: Yine özellikle Bağ-Kurlu vatandaşların sorunu olan yüksek primlerle ilgili Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak emeklilikte standart getirilmesi gerektiğini ve bu konuda bir çalışma başlattıklarını söylemişti.

Bağ-Kur ile SSK primlerinin eşitlenmesi de birçok vatandaşın beklentisi arasında.

TAŞERON KADROSU: Taşeron kadrosu sırasında kadroya geçemeyen çalışanlar yeni kadro beklerken, belediye şirketlerinde kadroya geçen taşeron işçiler ise toplu sözleşme, ikramiye gibi haklarının olmadığını belirterek bu durumların düzeltilmesini istiyor.

ANNELERE BORÇLANMA: Annelerin doğum borçlanmaları sigortadan sonrası için geçerli oluyor. Ancak birçok kadın sigortalı işe başlamadan önce yaptıkları doğumlar için de borçlanma hakkı verilmesini bekliyor.

PRİM BORÇLANMA HAKKI: Birçok vatandaş emeklilik için yaş şartını tamamlamasına rağmen yeterli prime sahip değil. 60'lı yaşlardaki birçok vatandaş primlerini borçlanarak tamamlayıp emeklilik hakkı verilmesini bekliyor.

Yine 3600 ile kısmi emeklilikte de yaş şartının esnetilmesi talep ediliyor.

BAĞKUR TESCİL SORUNU: Geçmişte vergi mükellefi olmuş ancak Bağ- Kur kaydını yaptırmamış çok sayıda vatandaş bulunuyor.

Bu sigortalılar geçmiş günlerinin tescil edilmesini ve o günleri borçlanarak emeklilik hesaplarında kullanılmasını istiyor.

 

Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
Telefon: 05547636339

.