1100 TL Maddi Yardım Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek? E-Devlet Pandemi Tam Kapanma Yardım Başvurusu!!!

Ana Sayfa > Kosgeb

1100 TL Maddi Yardım Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek? E-Devlet Pandemi Tam Kapanma Yardım Başvurusu!!!

             

Pandemi ile ilgili e-devlet uygulaması üzerinden maddi yardım başvurusunda bulunan vatandaşların çoğu hesaplarına girdiklerinde "kapsam dışına çıktı" ibaresi ile karşılaştılar. Şimdi bu mesajı görenler bunun ne anlama geldiğini merak ediyorlar. İşte detaylar.

Bakan ihtyaç sahiplerini sevindiren açıklamayı geçen hafta yapmıştı. 4.4 milyon haneye maddi yardımlar yapıldı, yapılıyor. 3. faz geliyor. 3. Faz ile birlikte destek verilen hane sayısının 6.5 milyonu bulacağını söylemişti.

Bu açıklamaların ardından vatandaşlar e-devlet uygulaması üzerinden pandemi yardımı başvurusunda bulundular. Bugün birçok vatandaş başvuru süreçlerini takip etmek amacıyla hesaplarına girdiklerinde aşağıdaki ekrenda görüldüğü gibi "kapsam dışına çıktı" ibaresi ile karşılaştı


 



BAKANIN AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi 3. faz kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1.000’er TL nakdi destek ödemelerinin önümüzdeki haftadan itibaren ödenmeye başlayacağını ifade etti.

Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?

Değerlendirme sonuçlanıp ödemenin kesinleştiği tarih sonrası için "kapsam dışına çıktı" ifadesi açıklama olarak veriliyor. Yani yapılacak yardımla ilgili olumsuz bir ifade değil. Sadece yardımın değerlendirme sonucu kapsamdan çıktığını, değerlendirme sürecinin tamamlandığını ifade etmek için o ibare görünüyor.

Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi ödeme devletin sisteminden çıkmış oluyor. Bundan sonrası için devletin vazifelendirmiş olduğu memurları resmi adresinizde beklemek.

PTT'ye Gitmeyin

Korona virüsü ile mücadele kapsamında tüm yardımlar vatandaşların evlerine görevli memurlar aracılığı ile getiriliyor. Bu yüzden evinizde kalıp yardımın size gelmesini bekleyin. PTT'ye gitmeyin.

Bu yardımı almış olan vatandaşın bize verdiği röportajda kullandığı ifade şu şekilde:

Eve getiriyorlar 1 bekçi 1 PTT görevlisi kimlik kontrolü yapıyor, parayı sayıp teslim ediyorlar.

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39