Kobi Beyannamesi Nasıl Doldurulur? Örnek Beyanneme

Ana Sayfa > Kosgeb

Kobi Beyannamesi Nasıl Doldurulur? Örnek Beyanneme

                         

KOBİ beyannamesi doldurma işlemi nasıl yapılır? KOBİ beyannamesi doldurma örneği. KOBİ'lerin KOSGEB desteklerinden faydalanmak için doldurmak zorunda oldukları beyanname örnekleri. Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

2020 senesinde Sıfır faizli kredi desteğine ya da alışılmış girişimciler için 60.000 hibe ve ileri girişimciler için 360.000 lira hibe desteğinden faydalanmak isteyen, ayrıca 13 farklı proje programından herhangi birine müracaat yapmak isteyen esnaflardan KOSGEB yeni kayıt ve beyanname doldurma işlemi yapmaları zorunlu olarak istenmektedir. 


KOSGEB üzerinden kredi almak isteyen herkes bu işlemi yapmalıdır. Bu makalemizde sizlere KOSGEB KOBİ Beyanname formu doldurma ve güncelleme işlemini anlatacağız. Bu iş için size danışmanlık hizmeti vereceğini dile getiren, para talep eden kurum ve kuruluşlara itimat etmeyiniz sizse en kolay yoldan bu işin nasıl yapılacağını görsellerimizle beraber anlatacağız.  

KOSGEB Beyannamesinin Doldurulması 

Beyanname adı verilen matbu evrak, bilgi işlem başkanlığınca hazırlanarak internet veri sayfasına programlanmış bir sistem sayesinde, işletme bilgilerinin kaydedilerek çıktı alınmasından ibarettir. Beyanname formu KOSGEB web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak doldurulur.

KOSGEB Beyannamesi Nasıl Doldurulur?

Beyanname ile başvuru yapan kuruluş, KOSGEB'e, faaliyet gösteren firmasını çalışmalarını, amaçlarını, gelirlerini ve buna benzer kriterlerini tanıtmaya yaramaktadır. Hem KOSGEB, aynı zamanda tüm bankalar kredi verirken beyanname talep etmektedirler. Adım Adım kosgeb beyanname formu nasıl doldurulur?

KOSGEB Beyannamesi Doldurma 1. Aşama (Veritabanı Kaydı)

İlk aşamada, KOSGEB’e beyanname verecek olan yurttaşın evvela veritabanına kayıtlı bir KOBİ olması gerekmektedir. Eğer hiç kayıt yaptırmadıysanız beyanname dolduramazsınız. Bu sebeple sizi önce veritabanı kayıt sayfasına yönlendireceğiz. Buraya tıklayarak veritabanı kayıt işlemlerini tamamlayınız.

Beyanname Doldurma Ve Güncelleme 2. Aşama

Bu aşamada KOSGEB web sitesinin en ana sayfasına giriş yaparak, E-KOBİ linkine tıklayınız. Bu link sizi, giriş sayfasına yönlendirecektir. 1. Adımda anlatılan kayıt işlemleri esnasında oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Giriş işleminin ardından  aşağıda yer alan çarklar için görselde bulunan siyah ok işareti ile gösterilmekte olan KOBİ Beyanname linkine tıklayınız. 

3. Aşama Beyanname Yılını Seçiniz

Artık sisteme giriş yaptık. Şimdi sırada beyanname vereceğiniz senenin seçimi var. Bu seçim için önce yıl seçimini yapınız ve yıl seçimi yaptıktan sonra bu sayfada bulunan ileri butonuna basınız. 

4. Aşama İşletme Bilgilerinin Doldurulması

Bu sayfada firmanıza ait bilgilerin doldurulmasına sıra geldi. İşyeriniz ile alakalı aşağıda sorulmakta olan soruları doğru biçimde kaydediniz. Yanlış ve hatalı kayıt girilmesi neticesinde oluşacak sorunlar size aittir. Seçim yaptıktan sonra yine butonuna tıklamalısınız. Kosgeb beyanname güncellemesinde işletme bilgilerinin doldurulması safhasını 4. aşamanın alt maddeleri olarak anlatacağız.

Yetkili Personel Ekranı Doldurma

Bu sayfada işletmeye başvuran işyeri sahibine ait bilgiler doldurulacaktır. Yetkili personel ekleme işlemi için siyah okun işaret ettiği alana tıklayınız. Burada bulunmakta olan “Yetkili Ekle” linkine tıklayarak devam ediniz.

Yetkili personel eklerken silme ve düzenleme işlemi de yapmanız mümkündür. Ekleme sırasında yetkilinin cep telefonu numarası ile TC.Kimlik Numarasının sisteme kaydedilmesi zorunludur. Kaydedilmediği takdirde sistem kabul etmeyecektir.


İşletme Faaliyet Konusu Bilgilerinin Doldurulması

Beyanname doldurma aşamalarında işletmeye ait faaliyet konusu bilgilerinin girilmesi ekranına ulaşmış bulunmaktayız. Aşağıda görülmüş olduğu gibi Faaliyet konunuzu seçmek için tıklayın linkine tıklayınız. Bu butona tıkladıktan sonra karşınıza bir faaliyet listesi gelecektir. Bu ekranda nace kodları ve açıklama bölümü görüntülenecektir. Buradan kuruluşuna uygun olan faaliyet konusunu seçiniz ve butonuna basınız.

5. Aşama Kobi Adres Bilgilerinin Kaydedilmesi

5. aşamaya gelen işletme sahibi bu aşamada işyerinin adres bilgilerini görüntüleyecektir. Otomatik olarak ekranal yansıtılan bilgiler veritabanı kayıt sayfasından çekilmektedir. Eğer işletmenizin adresi değişmişse, iş yerinizi taşımış iseniz, bu ekrandan adres ekle ve adresi düzelt ve sil alternatifleri ile yeni adresinizi sisteme girin/düzeltin.

6. Aşama Beyanname Kontrol Ve Kayıt Aşaması

Bu aşamaya kadar girdiğiniz tüm bilgileri kontrol edip, eğer hatanız varsa düzeltme yapabilirsiniz. Beyannamenizdeki tüm bilgilerin doğru olması önemli olup, gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra beyanname kaydet butonuna tıklamalı ve kayıt işlemini tamamlamalısınız. Bu aşamayı geçmek için yine ileri butonuna basınız.

7. Aşama Beyanname Raporlarını Çıktı Alma Sayfası

Bu aşamaya geldiğinizde, artık KOSGEB Kobi beyannamenizi siteme kaydederek çıktıları alabilirsiniz.

Kobi Beyannamesi Kayıt Monitörü

Kayıt monitörü sayfasında 2 adet doküman mevcuttur. Bunlardan birincisi KOBİ Bilgi Dokümanı iken ikinci olarak tüm bilgilerin yer alıyor olduğu KOBİ beyannamesidir. Görselde yeşil ok işareti ile gösterilmekte olan Microsoft Word Programına ait ikonlara tıklayarak bilgisayarınızın İndirilenler klasörü içine kaydedilen dokümanı açabilirsiniz.

Üç noktaya tıklayarak açılan pencerede İndirilenler linkine tıklayınız. (üç nokta mavi ok işareti ile, İndirilenler bölümü ise kırmızı okla gösterilmiştir.) Çıktı almış olduğunuz bu belgeleri firmanıza ait kaşe ile kaşeleyin ve imzalanması gerekli olan sayfalarını ıslak imzanız ile imzalayın. Islak imzası ve kaşesi olmayan evraklar geçersizdir.

 

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39